SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu'ndan Soylu ve Bahçeli'ye sert tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve "TTB kapatılmalıdır" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sert sözlerle yüklendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2020 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Davutoğlu'ndan Soylu ve Bahçeli'ye sert tepki

Partisinin Antalya 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidarı eleştirerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert eleştirilerde bulundu.

"Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bakan kalkmış Anayasa Mahkemesi Başkanı ile polemiğe giriyor. Söz dalaşı çıkarmaya kalkıyor" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Muhatabı o seviyeye düşmemek için sessiz kalıyor ama o hala devam ediyor. Baştan aşağıya hamaset tutarsız. Dediği şu; biz bu ülkede güvenliği tesis edemiyoruz. Yani işimizi yapamıyoruz. Durum buysa senin görevin ne. Sokaklarda emniyeti sağlamak sizin göreviniz değil mi. Bu kadar demokrasiden, liyakattan nasibini almamış bir yönetim olabilir mi."

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de yüklenen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Diğer ortak da boş durmuyor. O da kafayı doktorlara takmış. Saldırıp duruyor. Emin olun bilmeyen eli kolu kanlı bir terör örgütünden bahsettiğini zanneder. Niye birden biriniz hukuk devletinin en önemli kurumuna diğeriniz bu salgın günlerininin kahramanı doktorlarımıza saldırıyorsunuz. Bu salgın günlerinde doktorlara hakaret edemezsiniz."

"Şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez" hükmünü, Anayasa Mahkemesi iptal etmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kararı eleştirirken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'a, "Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" diyerek tepki göstermişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli de, Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılarak yöneticilerin yargılanması gerektiğini savunarak, "Bölücülüğün ve terörizmin saklandığı karanlık oluşum olan bu Birliğin milletimizin ne bir özlemini ne de hedef ve hayallerini paylaştığı vakidir" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.