SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu ABD'ye rahatsızlığını iletti

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD'li mevkidaşı Kerry'i arayarak, Gezi Parkı'yla başlayan olaylara ilişkin ABD'den gelen açıklamalara tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 23:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Davutoğlu ABD'ye rahatsızlığını iletti

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Taksim'deki olayların ardından ABD'li yetkililer tarafından arka arkaya yapılan açıklamalar üzerine ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i telefonla aradı. 

Olayların gerçek mahiyeti hakkında mevkidaşını bilgilendiren Davutoğlu, pek çok demokratik ülkede benzer eylemlerle karşılaşıldığına işaret ederek, son dönemde ABD'de yaşanan "Occupy Wall Street" olaylarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Avrupa'nın farklı başkentlerinde de benzer olayların meydana geldiğini anımsatan Davutoğlu'nun, "Birçok demokratik ülke benzer eylemlerle karşılaşır ve bu da demokratik sistemlerin sınavıdır" ifadesini kullandığı belirtildi.

Türkiye'de gösteri hakkı bulunduğunun ve isteyen herkesin bu hakkı kullanabileceğinin altını çizen Davutoğlu'nun, eylemlere karışanlar arasında sadece çevreyi korumayı amaçlayanların dışında konuyu istismar etmek isteyen aşırı uç örgütlerin de bulunduğuna dikkati çektiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu iki uç arasında bir ayrım yaptığını vurguladığı ifade edildi.

Diplomatik kaynaklar, "Demokratik gösteri elbette var ve biz buna saygı gösteriyoruz" diye konuşan Davutoğlu'nun, polisin çekilmesinden sonra bile Taksim'de kamu ve özel mülkiyetin tahrip edildiğini söylediğini aktardı.

Diğer demokratik ülkelerde yaşanan benzer olaylar "olağan" görülürken, Türkiye'de yaşananların "olağanüstü" gibi algılanmasına ve olduğundan farklı gösterilmesine tepki gösteren Bakan Davutoğlu'nun, "Türkiye 2. sınıf bir demokrasi değildir" mesajını ABD'li mevkidaşına ilettiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.