SON DAKİKA
Hava Durumu

Darp edilen avukattan suç duyurusu

Bursa'da, Oyak-Renault fabrikasında iki ayrı sendika üyesi işçiler arasında çıkan kavgada, darp edildiğini ileri süren avukat, suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2012 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2012 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Darp edilen avukattan suç duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin, yaptığı basın açıklamasında, üyeleri olan meslektaşları Atakan Arar'a yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Arar'ın iş yerinde bulunan müvekkilleriyle görüşmek için fabrikaya gittiğini belirten Yetkin, ''Meslektaşımız ve derneğimizin üyesi avukat Atakan Arar saldırıya uğramıştır. Son dönemlerde avukatlık mesleğine yapılan saldırılar ve baskılar iyice artmıştır. Bu kapsamda savunma mesleğini icra eden ve yargının en saygın konumunda olması gereken avukatlar ne yazık ki saldırılara uğramakta ve bu saldırılara karşı yeterli önlemler alınamamaktadır. Meslektaşımız avukat Atakan Arar'a saldırıda bulunanların yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi.

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz de baro olarak avukat Arar'a yapılan saldırıyı kınadıklarını, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdi.

Avukat Atakan Arar ise basın açıklamasının ardından, Bursa Adliyesi'ne gelerek, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Merkez Nilüfer ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Oyak-Renault otomotiv fabrikasında çalışan iki ayrı sendika grubunun üyeleri arasında, toplu sözleşme sürecinde ''hakların korunması'' konusundaki fikir ayrılığı nedeniyle tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 2 kişi yaralanmıştı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.