SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Sarıbal, Silivri'de üç ismi ziyaret etti

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Silivri'de tutuklu bulunan CHP İstanbul eski Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem, iş insanı Osman Kavala ve Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı'yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'li Sarıbal, Silivri'de üç ismi ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Silivri'de tutuklu bulunan CHP İstanbul eski Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem, İşinsanı Osman Kavala ve Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı'yı ziyaret etti.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Orhan Sarıbal, tutuklu bulunan Erdem, Kavala ve Kozağaçlı'nın haksız yere hapiste olduklarını belirterek, "Bütün duyarlı vatandaşlarımızı bu arkadaşlarımızla dayanışmaya, onların davalarını izlemeye davet ediyorum" dedi.

Ziyaret ettiği Erdem, Kavala ve Kozağaçlı'nın sağlıklarının yerinde olduğunu ve mücadelelerine devam ettiklerini kaydeden Sarıbal, şunları söyledi:

"Eren Erdem'in 3 gün sonra, 1 Mart 2019 tarihinde duruşması var. Son duruşmada tahliye olmuştu. Ama tahliyeye itiraz edildi ve tekrar tutuklandı. Eren Erdem kendisine yöneltilen bütün suçlamalardan, hukuk diliyle, beraat etti. Vicdanlarda beraat etti. Ama siyaseten şu anda tutuklu konumda. 1 Mart'ta herkesi bu davayı izlemeye davet ediyoruz. Bu konuda duyarlı olan, bu konuda bir siyasal linç girişiminde bulunan bu yapıya karşı Eren Erdem'i savunmak zorundayız. Yanında olmak zorundayız.

'GEZİ'Yİ CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR'

Osman Kavala 480 günden fazla bir zamandır tutuklu. Henüz iddianamesi yok. Ama basında, medyada değişik şekillerde bir iddianameden bahsedildi. Henüz iddianame ortaya çıkmadı. Bekliyoruz. Belli ki henüz kendisine yükleyecekleri bir suçu bulamadılar. Ceza verecek bir suç bulamadılar. O yüzden bir suç arıyorlar. Bu kadar uzun süre içerde tutmanın başka ne amacı olabilir ki? Toplumsal muhalefeti susturmak, Gezi'den intikam almak, Gezi'yi itibarsızlaştırmak ve Geziyi cezalandırmak amacıyla tutuklu.

'AVUKATLAR CEZAEVLERİNDE ADALET ARIYOR'

Selçuk Kozağaçlı, Çağdaş Hukukçular Derneğinin bir üyesi. Bu arkadaşlarımızın bir kısmını tutuklayarak cezaevlerine attılar. İkisi Silivri'de olmak üzere 10 ÇHD üyesi tutuklu. Bu arkadaşların yaptığı tek şey var; iktidarın hukuksuzluklarına karşı direnmek. Mahkemelerdeki hukuksuzluklara karşı direnmek. Yaptıkları tek iş bu. 30 gündür açlık grevindeler. Tek dilekleri var: Adaletin özgürleşmesini istiyorlar. Savunma haklarının özgürleşmesini istiyorlar. Adaletin vicdan ve hukuka dayalı olmasını istiyorlar.

Ne yazık ki iktidar hukukçuların da cezalandırılması üzerine bir tutum sergiliyor. Var mı dünyada başka bir örneği? Avukatlar cezaevlerinde adalet arıyor!

Onların da mücadelesi devam ediyor. Onların da duruşması 18 Marta. Tüm duyarlı insanları bu siyasal davalara katılmaya, bu yürekli insanlara güç vermeye, onları yalnız bırakmamaya, onları bu ceberut dayatmacı, adaletin, hukukun olmadığı bu kötü düzene karşı desteklemeye çağırıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.