SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’li Gök Roboski’de: Failler Ankara'nın dehlizlerinde gizleniyor

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Roboski Katliamı'nın yıldönümünde Uludere'de yakınlarını yitiren ailelerle bir araya geldi. Gök, olayın üstünün kapatılıp unutturulmaya çalışıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP’li Gök Roboski’de: Failler Ankara'nın dehlizlerinde gizleniyor

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski’ye giderek 28 Aralık 2011 tarihindeki hava bombardımanında çocuklarını ve yakınlarını kaybeden ailelerle buluştu. ‘Roboski: Uludere'nin Gözyaşları’ adlı kitabın da yazarı olan Gök, yaptığı ziyarette Roboski'de ailelerle kucaklaştı. Ardından bombardımanda hayatını kaybedenlerin mezarına karanfil bıraktı.

Yazdığı kitabı Roboski'de hayatını kaybedenlere ithaf ettiğini söyleyen Gök, bütün gelirin ailelere verileceğini söyledi. Aileler için kitapları kaybettikleri çocuklarının ismi ile imzaladı.

Roboskili ailelerle bir araya gelen Gök, "Yakın tarihimizin acı olaylarından Roboski katliamının üzerinden 11 yıl geçmiş olmasına rağmen, failler Ankara'nın karanlık dehlizlerinde gizleniyor” dedi. 11 yıldır acının devam ettiğini belirterek, "Anma törenlerine geldiğimizde hep göz göze geldik, hep birlikte ağladık ve birbirimize sarıldık. Hepiniz umutla adaletin gelmesini beklediniz. Hepiniz umutla bu devletin sizleri de Türkiye Cumhuriyeti’nin birer yurttaşı olduğunu bilmenizi ve adaletten pay almanızı beklediniz. Maalesef ısrarla adalet gelmedi. Aslında olay, karanlık dehlizlerde olan bir olay değildir. Şimdiki cumhurbaşkanı ve o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu kendisi çok iyi biliyordu" diye konuştu.

Gök, olayın kapatılmaya çalışıldığını ama gerçek failler yargı önünde hesap verene dek Roboski için adalet arayışlarına devam edeceklerini belirtti. Gök, "Sevgili anneler çocuklarınızın ölümüyle sonuçlanan bu olay biliniz ki, karanlık bir olay değildir. Çok berrak ve net bir olaydır. Bu olay çok net olduğu için adalet Roboski’ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. Devletin üst kademsi sorumlu olduğu için bu olay kapatılmaya, unutturulmaya ve soğutulmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

‘ROBOSKİ OLAYINDAN BERİ OLAYIN İÇ YÜZÜNÜ PAYLAŞMAYA ÇALIŞIYORUM’

Ailelere yönelik konuşması sonrası Gazete Duvar'a ziyaretini değerlendiren Gök, “Roboski olayından 40 gün sonra biz komisyon olarak köye geldik. Bugün burada görüştüğümüz anneler, o gün de ellerinde çocuklarının fotoğraflarını taşıyorlardı. Beni bir odaya aldılar ve dediler ki, sizden bu olayı aydınlatmanızı bekliyoruz. Size güveniyoruz dediler. Sarıldık birbirimize ağladık. Dosyayı incelemeye başladıkça, iktidarın olayı kapatmaya ve zamana yaymaya dönük çabasını çok net gördük. Arzu ettiğimiz belgeler gelmiyordu. Ben elimdeki belgelerin dışında kendi araştırmalarımı da katarak olayın devletin üst kademelerini ilgilendirdiğini gördüm. O ailelere verilen sözlerin,  aslında bir yanıltmaya dönük, zamanla unutturmaya yönelik bir çaba olduğunu gördüm. O zamandan beri olayın iç yüzünü paylaşmaya gayret ettim” dedi. (Gazete Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.