SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP eski Milletvekili Süleyman Genç hayatını kaybetti

CHP eski Gençlik Kolları Genel Başkanı ve eski İzmir Milletvekili Süleyman Genç, Bursa'da tedavi gördüğü hastanede, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP eski Milletvekili Süleyman Genç hayatını kaybetti

Bursa’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren CHP eski Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Genç’in hayatını kaybettiğini CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu duyurdu. 79 yaşında hayatını kaybeden Süleyman Genç, 5 Kasım Cumartesi günü (yarın) öğle vakti Ulucami'de kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Tuncay Özkan sosyal medya paylaşımında, “İzmir eski milletvekilimiz, Süleyman Genç ağabey de göçmüş bu alemden. Canım ağabeyim, yoldaşı olmakla gurur duyduğum insan. Allah rahmet eylesin. CHP büyük ailemizin başı sağolsun. Sevenlerine, ailesine sabır diliyorum” dedi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da, “Partimizin efsane Gençlik Kolları Genel Başkanı, İzmir Milletvekili Süleyman Genç ağabeyimizin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Tarihimizin en zorlu dönemlerinde dahi doğruda durmuş büyük bir mücadele ve fikir insanını kaybettik. Ailesinin ve örgütümüzün başı sağolsun.” mesajını paylaştı.

Süleyman Genç kimdir?

1944 yılında Rize'nin İkizdere ilçesinde doğan Süleyman Genç, ilk ve orta öğrenimini İkizdere ve Samsun'da tamamladı. Daha sonra Erzincan Askeri Lisesi'nde okudu, ardından 1961 yılında Kara Harp Okuluna girdi. Talat Aydemir'in başını çektiği 20-21 Mayıs olayları sonucu bütün okul öğrencileri gibi 1963'de Harp Okulu'ndan çıkarıldı. Kendilerine tanınan hakla aynı yıl İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde eğitime başladı. Öğrenci örgütlerinde aktif rol oynadı ve çeşitli görevlerde bulundu. 1965 yılında Türkiye Milli Talebe Federasyonu'nun Eğe Bölge Temsilciliği ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığını yaptı. 1968 yılında İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu.

2-3 Temmuz 1970 tarihinde yapılan CHP Gençlik Kolları 6. Kurultayı'nda, mart ayında atandığı Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'na bu kez seçilerek geldi. 1972 yılında yapılan CHP 21. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne, ardından 1973 yılında İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. CHP içerİsinde o dönemin sol kanadın önde gelen isimlerinden oldu. 1968 kuşağının önder isimlerinden Süleyman Genç, 1977 yılında yapılan seçimlerde ikinci kez İzmir Milletvekili olarak meclise girdi. Genç’in Ankara'daki evi 6 Ocak 1978'de bombalandı 12 Eylül 1980 askeri darbesinde 1 ay tutuklu kaldı. Siyaset yasağı getirildi. 1983'de siyaset yaptığı gerekçesiyle tekrar gözaltına alındı, Zincirbozan'da 3 ay tutuklu kaldı.

Süleyman Genç'in "1970 Türkiye'nin Yapısal Analizi", "12 Mart'a Nasıl Gelindi", "Bıçağın Sırtındaki Türkiye, CIA-MİT / Kontrgerilla" ve "Kuşatılan Devlet Türkiye, Uyuşturucu-Mafya Yerel Egemenler" isimli kitapları bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.