SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇGD Bursa Şubesi'nin 33. yılında ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl 33. yaşını kutlayan Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 2022 yılı ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ÇGD Bursa Şubesi'nin 33. yılında ödüller sahiplerini buldu

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, 33. yaşını kutladı. 7 Aralık Çarşamba akşamı NOSAB Gastro Sanayi’de gerçekleştirilen törende ÇGD Bursa Şubesi’nin kuruluşundan itibaren gelenekselleşen ‘Çağdaş Ödülleri’ de sahiplerini buldu.

Gazeteciler Burak Demirci ve Seçil Semiz Özcan’ın sunduğu gecenin açılış konuşmasını ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, yaptı. Konuşmasında Kültürpark’taki dernek lokalinin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına değinen Deniz, “Biz, bir yıldır Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ifade özgürlüğünden, ÇGD’den ve bu kentin çağdaş gazetecilerinden intikam alma hırsına karşı mücadele ediyoruz. Bizden istenildiği gibi teslim olmadık, biat etmedik, susanlardan olmadık. Çünkü bizim 33 yıllık devrimci geleneğimize sözümüz vardı. Derdimiz yıkılmak istenen değerlerimizi, satmadığımız kalemlerimizi ve geçmişimizden bize emanet edilen mesleki değerlerimizi korumaktı. Bizler her yıkıntının ardından yeniden ayağa kalkmayı biliyoruz. Onlar günün sonunda yalnız kalacak olan, bizler ise çoğalan tıpkı bugün gibi” diye konuştu.

ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz

Rabia Deniz’in ardından ÇGD Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu, konuşmasını yaptı. Ustaoğlu, Dezenformasyon Yasası’na ilişkin “Düşünme ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğü üzerinde çok ağır bir baskı oluşmuştur. Basın emekçilerinin, diğer bir ifadeyle toplumu gören gözün, duyan kulağın, konuşan dilin olan gazeteciler hedef alınarak halkın gerçeklerin bilgisine ulaşmasını engellemek iktidarın varlık nedeni haline gelmiştir. Gazetecilerin temel haklarından yoksun bırakılarak, gazeteciliğin içinin boşaltılması, tanımının değiştirilmesi son yıllarda baskılara ek olarak geliyor” ifadelerini kullandı. Ustaoğlu, dernek lokalinin yıkılmasına ilişkin Başkan Alinur Aktaş’a bir şiirle seslendi: “Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz, beni vurmak kurtuluş mu?”

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından ödüller dağıtıldı. ÇGD Bursa’nın Genç Kalemler ödülleri Gazete Duvar ve Bursaport’tan Pelin Akdemir, enBursa’dan Melisa Öztürer, Demirören Haber Ajansı muhabiri İsmail Hakkı Seymen’e, Meslekte Dayanışma Ödülü, Engin Aksöz ve Sözcü muhabiri Halil Ataş’a verildi.

Dayanışma Ödülü Gezi Tutukluları ve Aileleri adına Çiğdem Mater’in eşi, gazeteci Murat Utku’ya, Spor Ödülü Barış Asa’ya, Kent Kültürüne Katkı Ödülü Fehmi Enginalp’e, Adalet Ödülü Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a, Çevre Ödülü ise Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e takdim edildi. Ödül alan ve verenler, kısa konuşmalar yaptı.

BOZBEY’DEN GAZETECİLERE LOKAL SÖZÜ

Yolsuzluk iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan, üç bilirkişi raporunda da ‘suçsuzdur’ denilen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a ödülünü CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey takdim etti. Dernek lokalinin yıkımına ilişkin, “Yıllardır anılarımızı bir bir ortadan kaldırıldığını görmenin üzüntüsü içerisindeyim. Her birimizin anıları, hikayeleri var oralarda” diye konuşan Bozbey, yıkılan lokalin yerine aynısını yapacaklarının sözünü verdi. Vefa Salman ise, böyle bir ödülü Yalova’dan almak istediğini ama Bursa’da da aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediyenin karşılaştığı zorluklara değinerek, “Devrimci geleneğimizi, asla ve asla bizim elimizden kimse alamaz. Adaleti aramadığımız bir ülke yaratmak mücadelesinde verilen bir ödül olduğu için onur duyuyorum. Fındıklı halkı, çocuklarımızın geleceği için alıyorum” dedi.

ÇİĞDEM MATER: BÖYLE ZAMANLARDA KALABALIK OLDUĞUMUZU BİLMEK NE GÜZEL

Dayanışma Ödülü, Gezi Tutukluları ve Aileleri adına Çiğdem Mater’in eşi, gazeteci Murat Utku’ya takdim edildi. Tutuklu bulunan kişilerin ailelerinin aylardır kendilerini ifade etmenin yollarını aradıklarını belirten Utku, Çiğdem Mater’in mesajını iletti: “Dayanışmanız ve desteğiniz Bakırköy Cezaevi varlığını aştı, bana ulaştı. Böyle zamanlarda yalnız olmadığımız, hatta çok kalabalık olduğumuzu bilmek ne güzel. Bakırköy’den hepinize sevgiler, selamlar.”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ‘Çevre Ödülü’nü iklim sözcüsü çocuklarla birlikte aldı. Erdem, bu ödülün sadece kendisine ait olmadığını, çalışmaların arkasında birçok kişinin emeğinin bulunduğunu aktardı. Erdem, “Adaletin, hukukun önemli olduğu ülkede yaşam için öncelikle iklim demeliyiz. İklim için hemen şimdi harekete geçmezsek, uzmanların söylemine göre 2050 yılında yaşam haklarımız kısıtlı hale gelecek. Bizim çalışmalarımız okyanusta bir deniz yıldızı kurtarmak gibi bir çabaydı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.