SON DAKİKA
Hava Durumu

Cezaevindeki Kavala’dan 2000'inci gün mesajı

2000 gündür cezaevinde bulunan Osman Kavala, 14 Mayıs'taki seçimlerle birlikte insan haklarına saygı gösteren bir anlayışın hakim hale geleceğini ümit ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2023 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2023 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Cezaevindeki Kavala’dan 2000'inci gün mesajı

Gezi Davası kapsamında yargılanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala bugün itibarıyla cezaevinde 2000 günü geride bıraktı.

Hapisteki 2000'inci gün dolayısıyla bir mesaj paylaşan Kavala, "14 Mayıs’tan sonra yargıda ve tüm kamu kurumlarında hukuk ilkelerine, insan haysiyetine ve insan haklarına saygı gösteren bir anlayışın hakim hale geleceğini ümit ediyorum" dedi.

Osman Kavala'nın mesajı şöyle:

"Hukuka, mantığa sığmayan iddialar ve suçlamalarla 2000 gündür cezaevinde tutuluyorum. Beni suçla ilişkilendiren hiçbir somut delil olmadığı ilk Gezi davası sonunda oybirliği ile verilen beraat kararında açıkça belirtilmişti. İddianameleri okuyan herkesin rahatça göreceği bu gerçek iki AİHM kararıyla bağlayıcı hukuki hüküm niteliği kazanmasına rağmen cezaevinde tutulmam yasaların ve yargı yetkisinin kötüye kullanımı ile gerçekleştirilen bir eziyet etme eylemidir. Başkalarının hayatlarına değer vermeyen anlayışın tezahürüdür. 14 Mayıs’tan sonra yargıda ve tüm kamu kurumlarında hukuk ilkelerine, insan haysiyetine ve insan haklarına saygı gösteren bir anlayışın hakim hale geleceğini ümit ediyorum. Suç işlediklerine dair delil ortaya konmadan cezaevine sokulan binlerce yurttaşımızın da aynı beklentiler içinde olduğuna inanıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.