SON DAKİKA
Hava Durumu

Ceyhun İrgil: Terör artık Anadolu'da

Ulucami'deki terör saldırısıyla ilgili TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Bursa'daki patlamanın Türkçesi, artık terörün Anadolu'ya yayılacağıdır. Terör artık Anadolu'da" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ceyhun İrgil: Terör artık Anadolu'da

ABD'nin vatandaşlarını uyarmasının üzerinden 24 saat geçmeden canlı bomba eyleminin olmasının olayın tehdit ve büyüklüğü açısından önemli olduğunu vurgulayan İrgil, şunları söyledi: 

"Terörizmin gözü kör! Emniyet birimlerimizin gösterdiği çabalar ve bundan sonra gösterecekleri çabalar için teşekkür ederiz ama bir çekincemiz var. Bursa'da bazı bölgelerin emniyet tarafından daha ciddiye alınmasını istiyoruz. Bombacının beceriksizliği ya da istediği yere ulaşamaması nedeniyle teselli buluyoruz çünkü daha büyük felakete yol açabilirdi. Bursa'daki bombacı hedefine ulaşamadı ama bu bir dahakine hedefine ulaşamayacağı anlamına gelmez. Bombacı eğer 50 metre ötede kendini patlatsaydı ya da caminin avlusunda eylemini gerçekleştirseydi bugün yüzlerce ölü ve yaralı olacaktı. Neyse ki terörist beceriksiz çıktı."

'SAKİN BİR KENT Mİ?'

Başbakanlık Başdanışmanının "Bursa sakin bir kent" açıklamasına da değinen Ceyhun İrgil, "Bursa sakin bir kent değil. İç dinamikleri olan, iç kargaşası olan bir kent. 100 bin Suriyeli'nin de kente göç etmesiyle bu dinamikler biraz daha değişti. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca İçişleri Bakanı'nın seçildiği bir kentte bu terörün yaşandığına dikkat edilmeli" şeklinde konuştu.

Huzuru tehdit eden terörizmle ilgili artık her kentte aynı tehlikelinin insanları tedirgin edeceğini belirten İrgil "Patlamadan dolayı zarar gören esnafımıza, Bursalı hemşehrililerime ve yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle bir saldırı yaşamayız" dedi.

'ÇEVİR KAZI YANMASIN!'

Öte yandan Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin bir soru üzerine de CHP Milletvekili İrgil şunları söyledi:

"Meclis Başkanı'nın yaptığı şey, çevir kazı yanmasındır. Kendisi bu Meclis'e, Meclis Başkanlığına yakışmayan bir insandır. Devletin laik olup olmayacağını Meclis Başkanı tartışamaz. Dün Genel Kurul'da arkadaşımız Meclis Başkanı'nın laiklikle ilgili tutumunu, tarzını eleştirirken 'IŞİD kafası gibi' dedi. Orada bir teşbihte bulundu, 'gibi' dedi. Ben de şimdi aynını söylüyorum. Bana da ceza versinler... Ama böyle ceza vererek nereye kadar?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.