SON DAKİKA
Hava Durumu

Çevre örgütleri Uludağ için Meclis'te

Bursa Su Kolektifi, Ekoloji Birliği ve İklim Adaleti Koalisyonu temsilcileri, Uludağ Alan Başkanlığı kanun tasarısının geri çekilmesi için Meclis’te milletvekilleri ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çevre örgütleri Uludağ için Meclis'te

Bursa Su Kolektifi, Ekoloji Birliği ve İklim Adaleti Koalisyonu temsilcileri, Uludağ Alan Başkanlığı kanun tasarısının Genel Kurul'a gelmeden geri çekilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitti. CHP, HDP ve AKP Milletvekilleri ile görüşmeler yapan temsilciler, süreçle ilgili bilgi aldı. Meclis ziyaretlerine İklim Adaleti Koalisyonu'ndan Levent Büyükbozkırlı, Ankara'dan Melis Tantan ve Aykut Alyanak da katıldı.

Bursa'da başlayan ‘Uludağ Alan Başkanlığı’na Hayır’ imza kampanyasını CHP ve HDP’li Milletvekilleri de imzaladı. Bursa halkının yoğun talep gösterdiği ve üç günde 2 bin 892 ıslak imzaya ulaşan dilekçe, TBMM'ye sunulması için milletvekillerine teslim edildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve milletvekilleri, Meclis’te AKP’nin Uludağ Alan Başkanlığı kurulmasını öngören kanun teklifiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Öztunç, "Uludağ’da 13 bin hektarlık bir milli parklar alanı var. ‘2 bin hektarını alan başkanlığı yapacağız’ diyorlar. Bu burada kalmayacak biliyoruz. 2 olacak 3, 3 olacak 6, 6 olacak 12. 12 bin-15 bin hektarı gıdım gıdım turizme açıyoruz bahanesiyle açacaklar ve canım Uludağ’ı beton yığınına çevirecekler. Bu bir başlangıç olacak belli ki, Uludağ’da buna başlayacaklar arkasından Kaz Dağları Alan Başkanlığı mı yaratacaklar? Doymadınız mı? Kefenin cebi yok Tayyip Erdoğan, ey AK Partililer doymadınız mı?" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile yapılan görüşmenin ardından çevre örgütleri, geçmişte Milli Parklar Müdürlüğü yapan ve komisyonda kanun tasarısına şerh koyan AKP milletvekili Nevzat Ceylan ile görüştü. Komisyonda Uludağ Alan Başkanlığı’nın uygulanamaz olduğu ile ilgili görüşleri için teşekkür eden temsilciler, 127 ekoloji emek ve meslek örgütünün imzaladığı metni Ceylan'a da iletti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.