SON DAKİKA
Hava Durumu

Çarşambaya dikkat; Kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre birçok ilde ve Marmara Bölgesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Bursa'da salı, çarşamba ve perşembe günleri hava yağmurlu olacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çarşambaya dikkat; Kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, kar yağışına bağlı olarak hava sıcaklığı 10 derece kadar düşecek. Bursa'da salı, çarşamba ve perşembe günleri hava yağışlı olacak. Yüksek kesimlere kar yağarken, çarşamba günü hava sıcaklığı 9 dereceye kadar düşecek. En düşük sıcaklık ise çarşamba gecesi 2, perşembe gecesi ise 1 derece olacak.

Mart ayının son haftasında yağışlı havanın yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Çarşamba gününden itibaren sıcaklığın eksilere düşmesi beklenen iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzeyinde de yağışların aralıklarla kar şeklinde olması bekleniyor. İşte kar yağışı beklenen iller:

Kastamonu, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat. Tokat, Çorum, Ankara, Çankırı, Kütahya

Bursa'da beş günlük hava durumu tahmini şöyle:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.