SON DAKİKA
Hava Durumu

Cargill işçilerinin yürüyüşü üçüncü günde

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Cargill fabrikasında Tekgıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işlerinden çıkarılan, ardından da eyleme başlayan 14 işçinin Bursa'dan İstanbul'a olan yürüyüşü üçüncü gününde sürüyor. İşçiler, geceyi Yalova İDO'da geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2018 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2018 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Cargill işçilerinin yürüyüşü üçüncü günde

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren ve 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan ABD merkezli gıda devi Cargill'de Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 14 işçi, fabrika önündeki 150 günlük eylem gerçekleştirmişti. Bu eylemlerinin ardından işçiler, İstanbul'a yürüyüş başlattı. 

Geceyi Yalova İDO'da geçiren ve sabah saat 10:30'da yola çıkan işçiler, Topçular İskelesi istikametine giderek yaklaşık 25 kilometre yol yürüyecek. Bu geceyi ise yol kenarında geçirecek.

Başlattıkları yürüyüşü 18 Eylül'de İstanbul'daki Cargill Genel Müdürlüğü önünde sonlandırmayı planlayan işçilerin, işten çıkarıldıktan sonra başlattıkları eylem ise 153'üncü gününde.

İşçiler, daha önce iki kere İstanbul Ataşehir Palladium Tower'da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önüne gelerek Cargill yönetimine uyarılarda bulunmuştu.

Cargill işçilerinin yürüyüş programı şu şekilde:

15 Eylül Cumartesi

Saat 10:30'da yola çıkılacak. Topçular İskelesi istikametine gidilecek. Yaklaşık 25 km yürünerek yol kenarında gece konaklaması gerçekleştirilecek

16 Eylül Pazar

Saat 10:30'da yola çıkılacak. Topçular üzerinden Eskihisar'a geçilip Gebze Kent Meydanı'na ulaşılacak. Gece burada geçirilecek.

17 Eylül Pazartesi

Sabah erken saatlerde yola çıkılacak, direnişteki Flormar işçilerine dayanışma ve destek ziyareti gerçekleştirilecek. Buradan yürüyüş devam ederek Kartal Meydanı'na ulaşılıp gece burada geçirilecek.

18 Eylül Salı

Saat 14:00'da Cargill Genel Müdürlüğü önünde olunacak şekilde yürüyüşe geçilecek. Genel Müdürlük önünde Saat 14:00'te bir basın açıklaması gerçekleştirilip 21 Eylül Cuma gününe kadar burada konaklanılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.