SON DAKİKA
Hava Durumu

BVHO'da Katılım Grubu adaylıklarını açıkladı

Bursa Veteriner Hekimler Odası’nın (BVHO) 24-25 Eylül tarihlerinde yapılacak Olağan Genel Kurulda yapılacak seçimde yeni yönetim belirlenecek. Katılım Grubu seçimde BVHO yönetimine aday olduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2022 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BVHO'da Katılım Grubu adaylıklarını açıkladı

Bursa Veteriner Hekimler Odası’nın (BVHO) 24-25 tarihlerinde yapılacak Genel Kurulda yönetime aday olan Katılım Grubu adına bir açıklama yapan Melike Baysal “2018 yılından beri, yönetim organlarında görev yaparak edindiğimiz deneyimi, mesleğimiz, meslektaşlarımız için kullanmak üzere 2022-2024 dönemi için Bursa Veteriner Hekimler Odası yönetimine adayız” dedi.

Yeni dönem için şeffaf, katılımcı, hesap verebilen, kolay ulaşılabilen, iletişime açık bir yönetim sözü verdiklerini ifade eden Baysal, “Bugüne kadar veteriner hekimliğin aldığı eğitime, çalışma alanlarına, reçetesi ve stetoskobuna rağmen ‘’sağlık mesleği’’ sayılmaması, ‘’Sağlıkta Şiddet Yasası’’nın dışında bırakılması,  yıpranma payı hakkını alamaması gibi hak kayıplarını görsel ve yazılı medyada, mesleki platformlarda, siyasette defalarca dile getirdik; yeni dönemde yerel  ve ulusal boyutta sesimizi duyurmak için çalışmalar yapmaya devam edecek, bu hak kayıpları için hukuki boyutta da mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“BENZİN İSTASYONLARIYLA BİZİ BİR TUTMAYA ÇALIŞTILAR”

Pandemi döneminde meslektaşlarının çalışma koşullarının düzenlenmesini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Melike Baysal, “Benzin istasyonlarıyla bizi bir tutan anlayışla mücadele ettik. Bursa odası olarak yaptığımız girişimler sonucu meslektaşlarımız sokağa çıkma yasağından muaf oldular ama bir daha veteriner hekimliğin böyle görünmez olmasına izin vermeyeceğiz’’ dedi.

HESAPSIZCA AÇILAN VETERİNER FAKÜLTELERİ

Türkiye’de hesapsızca açılan 32 veteriner fakültesinin mesleğe zarar verdiğini vurgulayan Baysal, bu konuda şunları söyledi:

“Hiç planlanmadan, çok sayıda ve veteriner hekim yetiştirmek için gerekli kriterleri taşımayan veteriner fakülteleri hem mesleğimize hem de hayvan sağlığı ve halk sağlığına zarar veriyor. Bir yandan da genç veteriner hekimlerin umutları alınıyor. Yeni dönemde, bu fakültelerin sayılarının azaltılması, niteliklerinin artması için ulaşabileceğimiz her yere ulaşıp derdimizi anlatacak, çözümü için ısrarcı olacak, bir yandan da meslektaşlarımızın daha iyi hekimler olabilmesi için niteliksiz fakültelerin eksiğini kapatmaya çalışarak, pandemi döneminde bile online eğitimlerle devam ettiğimiz eğitimlerimize Bursa VHO Akademi ile daha yoğun bir şekilde devam edeceğiz.”

“TEK SAĞLIK VE GIDA ÇALIŞTAYI YAPACAĞIZ”

Önümüzdeki dönemde yapacaklarına ilişkin de bilgi veren Başkan Adayı Melike Baysal, ‘Gıda Çalıştayı ve Tek Sağlık Çalıştayı’ da bu dönem yapılmasını planladığımız etkinlikler arasında.  İklim krizinin etkilerine daha çok maruz kaldığımız, zoonotik hastalıkların adını daha çok duyduğumuz bu dönemde Tek Sağlık Çalıştayı’nı, 1502 yılında Sultan II.Bayezid zamanında Bursa’da hazırlanan ‘Dünyanın ilk gıda maddeleri nizamnamesi’ni yeniden canlandırmak için de Gıda Çalıştayı’nı çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Hayvancılığın bitirildiği, sahipsiz hayvan sorununun çözülemez boyutlara ulaştığı, mesleğin hak kayıplarının çok fazla olduğu bir dönemde görev üstlenmek istediklerine dikkat çeken Melike Baysal, veteriner hekimlerin daha yüksek sesle konuşmaya, haklarının savunulmasına, bir arada olmaya, haklı olmanın verdiği güçle dik durarak hakkı olanı istemeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Melike Baysal adaylık açıklamasını meslektaşlarına bir çağrıyla sonlandırdı:

“Çok geniş bir çalışma alanı olan veteriner hekimlik mesleğindeki sorunların,  meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların farkındayız ve diyoruz ki; zaman dayanışma ve birlik olma zamanıdır.’ Bu dayanışma ruhuyla sizleri Bursa Veteriner Hekimler Odası’nın Olağan Genel Kurulu’na ve oylarınızla desteklemek üzere Bursa Veteriner Hekimler Odası yönetim organının seçimine katılmaya davet ediyoruz.”

Katılım grubunun asıl yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluştu: Melike Baysal, Muhammet Erol Kaplan , Harun Batmaz, Onurhan Gülsün, Sezer Alan.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.