SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı iş insanı Gökçin Aras vefat etti

Bursalı iş insanı, ÜÇ-GE şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 21:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2022 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursalı iş insanı Gökçin Aras vefat etti

Bursaspor Kulübü eski yöneticilerinden, ÜÇ-GE Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Gökçin Aras, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu akşam hayatını kaybetti.

68 yaşında yaşamını yitiren Gökçin Aras'ın cenazesi cuma günü Bursa Organize Sanayi Bölgesi Camii'nde cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Fethiye Mahallesi Mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Gökçin Aras evli ve iki çocuk babasıydı.

Gökçin Aras kimdir?

Mağaza ekipmanları ve depo raf sistemleri sektörünün Türkiye'deki ilk ve ilklere imza atan üreticisi, global anlamda dünya markalarının güven duyduğu bir Türk markası yaratan Gökçin Aras, 1954 yılında Ardahan Göle'de doğdu. Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmen olan babasının tayini nedeniyle 1967’de ailesi ile birlikte Bursa’ya yerleştiler. 13 yaşından itibaren Bursa’da yaşamaya başlayan Gökçin Aras, ortaokul ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladı. Bursa Eğitim Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Eğitimine ek olarak Ankara Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gördü. 1976'da Bursa'da küçük bir raf atölyesi ile başladığı perakende yolculuğunda, ÜÇGE markası ile 46. yılını tamamladı.

TUGİAD, GESİAD ve KESİAD’ın yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinin yapılanmasında aktif görevler alan ve sporu çok seven Aras, birinci ligde yer alan spor kulüplerinde başkanlık ve ikinci başkanlık görevlerinde bulundu.

Öğretmen bir aileden gelen ve eğitime büyük önem veren Gökçin Aras, ‘Çocuklarımız, geleceğimizdir’ ilkesiyle yola çıkarak, Ardahan Çobanlı Köyü’nde annesi adına Hayriye Aras İlköğretim Okulu’nu ve öğretmen olan babası Mehmet Aras adına Bursa Beşevler’ de Öğretmen Mehmet Aras İlköğretim Okulu’nu yaptırdı. Sosyal sorumluluk kapsamında spor, kültür, sanat ve daha pek çok farklı alanda çocuklara, gençlere ve ülkeye katkı sağlamak en büyük amaçlarından biri oldu.

Kurucusu olduğu ÜÇGE grup şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Gökçin Aras, 2016'dan bu yana GPD (Gıda Perakendecileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyesiydi.

Gökçin Aras’ın "Güç Güven Görkem" ilkeleriyle kurduğu ÜÇGE, bugün, perakende, lojistik ve sanayi sektörlerinin dünyadaki önemli tedarikçileri arasında yer alıyor.

Oktay Kaynarca'dan Aras için duygusal veda!

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, birçok sanatçı ile arkadaşlık-dostluk ilişkisi olan Gökçin Aras'ın vefatıyla ilgili duygusal bir veda mesajı yayınladı.

Kaynarca, İnstagramdan yaptığı açıklamada, "Güzel arkadaşım, sırdaşım, güzel dostum; mekanın Cennet olsun" yazarak, Gökçin Aras'ın fotoğrafını paylaştı.

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey de, "Değerli dostum, ÜÇGE Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras’ın zamansız bir şekilde aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bursa’ya çok önemli katkılar sağlayan sevgili Gökçin’e Allah’tan rahmet, Aras ve ÜÇGE ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." paylaşımında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.