SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Zafer Plaza'da mağazanın tavanı çöktü

Bursa'da Hanlar Bölgesi düzenlemesi nedeniyle yıkımına başlanan Zafer Plaza AVM'deki Boyner binasının altındaki mağazanın tavanı çalışmalar sırasında çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2022 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2022 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Zafer Plaza'da mağazanın tavanı çöktü

Edinilen bilgilere göre, Bursa'da Zafer Plaza AVM'nin Hanlar Bölgesi tarafındaki Boyner mağazasının yıkımı sırasında alt katta bulunan Cotton mağazasının alçıpan tavanı çöktü. O sırada mağazada ve alışveriş merkezi içerisinde bulunan vatandaşlar panik içerisinde kendilerini mağaza dışına attı.

Olayın ihbar edilmesi üzerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak çalışma başlattı.

İçerideki kişileri tahliye ederek AVM'yi girişlere kapatan ekipler, enkaz kaldırma çalışmasını tamamladı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, çökmenin AVM'nin ikinci katındaki bir mağazanın asma katında meydana geldiğini söyledi.

Ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini aktaran Vali Canbolat, "Mağazadaki enkaz kaldırıldı. Enkaz altında herhangi bir kişinin olmadığı tespit edildi. Olayda herhangi bir yaralanan da olmadı. Çökmenin nedeni araştırılıyor. Yangın nedeniyle çökme yaşandığına yönelik bilgiler doğru değil." diye konuştu.

Zafer Plaza'dan açıklama

Yaşanan tavan çökmesi ile ilgili olarak Zafer Plaza AVM'den yapılan açıklamada, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

AVM'nin tedbir amaçlı olarak girişlere kapatıldığı ve içerideki vatandaşların tahliye edildiği belirtilen açıklamada, olayın nedenine ilişkin olarak detaylı inceleme başlatıldığı ifade edildi.

İtfaiye, sağlık, AFAD ekipleri ve emniyet güçlerinin hızla olay yerine intikal ederek gerekli tüm tedbirleri aldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. Alışveriş merkezimiz tedbir amaçlı kısa bir süre ziyaretçilerimize kapatılmıştır ve AVM içinde bulunanlar tahliye edilmiştir. Şu saat itibarıyla alışveriş merkezimiz normal çalışma sürecine dönmüştür. Olayın sebebiyle ilgili detaylı incelemeler başlatılmıştır. Tüm çalışanlarımıza ve ziyaretçilerimize büyük 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiriz."

Alışveriş merkezinin teknik müdürü Hasan Kılıç ise gazetecilere yaptığı açıklamada, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yönlendirmesiyle AVM'nin hızla tahliye edildiğini dile getirdi.

Alçıpan tavanın bir bölümünün çöktüğünü anlatan Kılıç, olayın nedeninin, itfaiye ve AFAD'ın çalışmaları sonucunda ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.