SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya ilk 'Mavi Bayrak' İznik İnciraltı Halk Plajı'na verildi

Bursa’da ilk kez İznik İnciraltı Halk Plajı’nda ‘Mavi Bayrak’, dalgalanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2022 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'ya ilk 'Mavi Bayrak' İznik İnciraltı Halk Plajı'na verildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yaz sezonunda 24 adet halk plajında, 25 idari personel, 135 temizlik personeli ve 30 araçlık filo ile her gün rutin olarak 30 hektarlık sert zemin ve 76 hektarlık kumluk alanın temizliğini yaptı. İznik Gölü’ne Mavi Bayrak alabilmek için Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na başvuran Büyükşehir Belediyesi, su kalitesinden temizlik ve can güvenliğine, engelli erişim imkanlarından soyunma kabinleri ve duşlara kadar 33 farklı kriteri yerine getirdi. İznik İnciraltı Halk Plajı, Bursa’nın ilk Mavi Bayraklı plajı olmaya hak kazandı.

Mavi Bayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik Kaymakamı Recai Karal, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş’ın da katıldığı törenle İznik semalarında dalgalanmaya başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarih, turizm, sanayi ve tarım kenti olmanın yanında Bursa’nın 277 kilometrelik kıyı bandı ile aynı zamanda bir sahil kendi olduğunu söyledi. Aktaş, “Daha önce Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'na müracaat etmiştik. Birbirinden ayrı ve önemli 33 kriteri yerine getirdik ve yüksek kalite göstergesi olan mavi bayrak ödülünü almaya hak kazandık. Sürdürülebilir çevre yatırımlarımızla sadece İnciraltı Plajımız değil, bütün plajlarımıza Mavi Bayrak almayı arzu ediyoruz. Biz Mavi Bayrağı bir sembol olarak görüyoruz.” dedi.

"Almak zor, kaybetmek kolay"

Türkiye’de 1993 yılından beni Mavi Bayrak organizasyonunun sorumluluğunu yürüten Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş da Mavi Bayrağın dünyada en çok bilinen eko-etiketlerden biri olduğunu söyledi. Türkiye’nin, sahip olduğu 531 Mavi Bayrakla dünyada İspanya ve Yunanistan’ın ardından 3. sırada olduğunu kaydeden Karataş, Mavi Bayrak’ın hem halkın sağlıklı ve güvenli bir biçimde sahillerden faydalanabilmesine hem de sürdürülebilir bir çevre bilincinin gelişmesine katkı sunduğunu söyledi.

Bursa’nın tarihinde ilk kez Mavi Bayrağa sahip olduğunu ve İznik’in, Van Gölü’nden sonra bu bayrağa sahip olan ikinci göl olduğunu vurgulayan Karataş, “Bugün bu bayrağın burada dalgalanmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine şükranlarımı sunarım. Mavi Bayrağı almak çok zor ama kaybetmek çok kolaydır. Önemli olan kazanılmış bu bayrağı koruyabilmektir. Bizce bu bayrağın korunması için en büyük sorumluluk plaj kullanıcısınındır. Bu sebeple bayrağımızı plaj kullanıcılarımıza, halkımıza, İzniklilere, Bursalılara emanet ediyor ve bayrağımızın uzun yıllar gururla dalgalanmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cankurtaran botu ile gölden getirilen Mavi Bayrak, Alinur Aktaş ve protokol üyeleriyle birlikte göndere çekildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.