SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya 4 yeni okul daha

Bursa'ya merkez bütçeden 25 milyon değerinde 4 yeni okul yaptırılması kararlaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2012 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2012 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'ya 4 yeni okul daha

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar gereğince; Osmangazi'ye 6 milyon lira maliyetle 24 derslikli kız meslek lisesi ve anaokulu, Nilüfer'e 10 milyon lira maliyetle 16 derslikli, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve spor salonunu içeren bir eğitim kampusu yapılmasına karar verildi.

Yıldırım'a da 5,5 milyon maliyetle 24 derslikli sağlık meslek lisesi inşa edilecek. Orhangazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne de 3,5 milyon lira maliyetle 16 ek derslik yapılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Yatırım ve Tesis Şube Müdürü Haşmet Yahya Kartoğlu, yatırımların Bursa'nın artan nüfusunun ihtiyacını karşılamak amacıyla yapıldığını söyledi. Kartoğlu, "Kız meslek liselerini ne kadar yapsak az gelir. Hepsi çok talep görüyor, mevcut okullar tıklım tıklım. Osmangazi'de bu ihtiyaç karşılanacak. Öğretmen liseleri ise son zamanlarda oldukça revaçta. Uludağ'da bulunan lisemiz çok uzak kalıyordu, tercih edilmiyordu. Liseyi Nilüfer Özlüce tarafına yapmayı düşünüyoruz. Sağlık meslek liseleri de her zaman talep görüyor, hem de ihtiyaç. Ama Yıldırım'a bir hayırseverimizin sağlık meslek lisesi yatırımı olabilir. Bu gerçekleşirse merkezden gelen bütçeyi yine aynı okul için Osmangazi'ye kaydırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.(olay.com.tr)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.