SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Veteriner Hekimler Odası'nda yeni dönem

Bursa Veteriner Hekimler Odası'nın bugün yapılan olağan genel kurulunda Hüseyin Bolten'in listesinden 4 kişi yeni yönetime seçildi. Eski başkan Sinan Sağlam'ın listesi seçimi kaybederken kendisi 205 oyla listeyi delerek 5 kişilik yönetime girdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2018 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2018 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Veteriner Hekimler Odası'nda yeni dönem

Bursa Veteriner Hekimler Odası'nda 10 yıldır başkanlık görevini yürüten Sinan Sağlam olağan kongrede seçimi kaybetti.

Bursa Veteriner Hekimler Odası'nın Akademik Odaları Birliği Yerleşkesi'nde geçekleştirilen olağan kongresinde 5 dönemdir başkanlık görevini yürüten Sinan Sağlam'ın listesi ile Hüseyin Bolten'in listesi yarıştı.

Çarşaf liste yöntemiyle yapılan seçim sonucunda Hüseyin Bolten 231, Harun Batmaz 219, Melike Soydan Baysal 216, Onurhan Gülsün 206 ve eski Başkan Sinan Sağlam 205 oy alarak yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

Ancak Sinan Sağlam'ın istifa etmesi durumunda, yerine Hüseyin Bolten'in yedek listesinde yer alan ve 213 oy alan Sezer Alan'ın yönetime girmesi bekleniyor.

BVHO'da Yönetim Kurulu'na seçilen isimler ve aldıkları oylar şöyle:

Hüseyin Bolten (231)

Melike Soydan Baysal (216)

Harun Batmaz (219)

Onurhan Gülsün (206) 

Sinan Sağlam (205)

Yedek liste

Erol Kaplan

Sezer Alan

Ayşegül Eyigör 

Gökniş Eriş

Zorlu Beşik

Bu arada Sinan Sağlam'ın yönetim kurulu üyeliğinden istifa edeceği iddia ediliyor. Sağlam'ın istifa etmesi durumunda yerine Hüseyin Bolten'in yedek listesinde yer alan ve 213 oy alan Sezer Alan'ın yönetime girmesi bekleniyor.

'ÖNCELİĞİMİZ ZOONOZ HASTALIKLARLA MÜCADELE'

Seçim sonrasında açıklama yapan BVHO'nun yeni başkanı Hüseyin Bolten, odada uzun yıllar görev yapan Sinan Sağlam ve ekibine hizmetleri için teşekkür ederken, yeni dönemdeki çalışma planları hakkında bilgiler aktardı. Bolten, öncelikle, toplum ve hayvan sağlığından sorumlu meslek sahipleri olarak, yakın zamanda Türkiye gündemine oturan başta şarbon hastalığı olmak üzere zoonoz hastalıkları konusunda etkin mücadele planladıklarını söyledi.

Kamu ve özel sektörde çalışan Veteriner Hekimlerin yıpranma payları ve özlük hakları konusunu yasaların elverdiği ölçüde gündemde tutarak çözüm üretmeye çalışacaklarını belirten Bolten, "Seçimler, bazı meslek gruplarında bir bayrak yarışıdır. Biz bu yarışta bayrağı aldık ve hizmet için çalışacağız. Mesleğini icra ederken yaşamını kaybeden meslektaşlarımızı unutmadan, gelişime açık Veteriner Hekim Adayı öğrenci kardeşlerimize de kucak açacağız. Ülkemizin ve mesleğimizin geleceği için olumlu her projenin yanında olacağız" dedi.

'KOMİSYONLAR KURACAĞIZ'

Veterinerlik hekimlik mesleğinin geniş bir çalışma yelpazesine sahip olduğuna dikkat çeken Bolten, hizmet üretebilmek ve bütün alanlara hâkim olabilmek adına Pet Komisyonu, Sokak Hayvanları Komisyonu, Kamu Komisyonu, Büyükbaş Komisyonu gibi çok sayıda komisyon kurarak çalışma alanlarını genişleteceklerini belirtti. Her ilçede en yaşlı ve en genç Veteriner Hekimin oda temsilcisi olmasını sağlayacaklarını dile getiren Bolten, "Yönetim kurulu üyelerimizin her birini, ilçelerden sorumlu yönetici olarak belirleyeceğiz. Böylece, ilçelerdeki meslektaşlarımızla bağlarımızı güçlendireceğiz. Aktif çalışacak komisyonlar aracılığı ile de meslektaşlarımızı bir araya getirip bilgi ve deneyim paylaşma sürecine olanak tanıyacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.