SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Su Kolektifi Uludağ için yürüdü

AK Partili milletvekillerinin imzasıyla komisyondan geçen Uludağ Alan Başkanlığı Yasa Teklifinin geri çekilmesi için eylemlerini sürdüren Bursa Su Kolektifi, Orman 2. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2023 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Su Kolektifi Uludağ için yürüdü

Bursa Su Kolektifi, AK Partili milletvekillerinin imzasıyla komisyondan geçen ve önümüzdeki günlerde Meclis'te görüşülmesi beklenen Uludağ Alan Başkanlığı Yasa Teklifinin geri çekilmesi için eylemlerini sürdürüyor. Kolektif, şehrin farklı bölgelerinde halktan imza toplamaya devam ediyor. 

Bugün yapılan eylemde ise saat 13'de FSM Bulvarı Acıbadem Kavşağı'nda buluşan kolektif üyeleri, Orman 2. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş ve basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş da destek verdi. 

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Uludağ Alan Başkanlığı yasası için üç gerekçe sunduklarını, bunlardan birinin 'çokbaşlılık' olduğu yönündeki iddiaları hatırlattı. Sarıbal, "Uludağ’da çoklu yönetim yok, iktidarın karıştırma operasyonu var. Uludağ’ın tek sahibi Milli Parklar Genel Müdürlüğü’dür. Uludağ’ın sahibi Bursalılardır. Ama iktidar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Valilik ile DSİ ile Büyükşehir Belediyesi ile adeta Uludağ’ı kendi şirketi, kendine miras kalmış gibi talan etmek istemektedir" diye konuştu. İkinci gerekçenin 'turizm' olduğuna dikkat çeken Sarıbal, "Yine servet ve para, bütün anlayışları bu. Uludağ’da siz istediğiniz gibi binlerce insanı aynı gün toplayamazsınız" dedi. Sarıbal, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Diyorlar ki 'Bursa’dan günü birlik gelenler buraya zarar veriyor. Biz onları terbiye edeceğiz. Orayı yağmacılara, talancılara, parası olanlara vereceğiz.' Bursa kuraklık yaşayan en önemli kentlerden biri. Bursa’nın en önemli su merkezi Uludağ’dır. Uludağ yoksa oksijen, su, hayat yok. Burada ortaya koyduğumuz mücadele sadece Bursalıların mücadelesi değildir, yaşam, su, hava hakkı mücadelesidir, gelecek kuşakların mücadelesidir, insanlık mücadelesidir."

Bursa Su Kolektifi adına basın açıklamasını Habib Göbelez ve Jale Büyükurgancı okudu. İmza kampanyasına başlanıldığında halkın yasa tasarısından haberini olmadığını anladıklarının aktarıldığı açıklamada, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiği vurgulandı. Göbelez, Uludağ Alan Başkanlığı yasa tasarısı geri çekilinceye dek yurttaşlara konuyu anlatmaya ve protestoların yükselmesine gayret edeceklerini söyledi. İmza kampanyasının devam ettiğini belirten Göbelez, vekillere de seslendi: 

"Sermayenin, patronların değil halkın, doğaya, haklarına sahip çıkan yurttaşların vekilleri iseniz yurttaşlara kulak verin. Sizler de bizim imza stantlarımıza katılıp yükselen protestoları duyun. Bu utanç yasasını TBMM genel kuruluna getirmeyip, halkın asla af etmeyeceği bu çok büyük yanlıştan geri dönün."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.