SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Su Kolektifi: Halkın yanında olmayan vekiller sandığa gömülecek

Uludağ Alan Başkanlığı'nın yasalaşmasına tepki gösteren Bursa Su Kolektifi, "Bursa'ya ihanet olan bu kanunun AKP Bursa milletvekillerinin teklifiyle genel kurulda olması affedebileceğimiz ve unutabileceğimiz bir şey değildir. Halkın yanında olmayan bu vekiller elbet seçimlerde sandığa gömülecektir." açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Su Kolektifi: Halkın yanında olmayan vekiller sandığa gömülecek

Uludağ Alan Başkanlığının kurulmasını içeren Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bursa Su Kolektifi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla yasalaşan kanun teklifine tepki gösterdi.

Bursa Su Kolektifi'nin yazılı basın açıklaması şöyle:

"Uludağ Ekosistemi insandan ayrı düşünülemez dedik, Uludağ Bursa'nın kültürüdür dedik, dinletemedik... Halkın sesini duymayanlar halk için değil sermayedar için olan kanun tasarısını dün mecliste iktidar ve küçük ortağının oylarıyla kabul ettiler.

Uludağ ile ilgili kanun teklifi hazırlanma sürecine girildiği duyumunu aldığımız tarihten itibaren her mecrada mücadelemizi yürüttük. Uludağ Milli Parkı ile ilgili yapılmak istenen düzenlemeyi tüm milli parklara yapılan bir saldırı şeklinde okuduk ve ülkenin dört bir köşesinden yaşam savunucuları ile ortak mücadele ettik, basın açıklamaları gerçekleştirdik, TBMM’ni ziyaret ettik. Türkiye’nin dört bir yanından 132 emek, ekoloji ve meslek örgütünün imzaladığı bildiriyi, Bursa Su Kolektifi gönüllüleri ve ortak mücadele ettiğimiz dostlarımızın özverili çalışmalarıyla semt pazarlarında, kentin odak noktalarında topladığı 5 bin ıslak imzalı dilekçeyi TBMM dilekçe komisyonuna ve milletvekillerine ilettik. Change org.ta açtığımız imza kampanyasına çok kısa bir sürede yurttaşlar cevap verdi ve 14 bin imzaya ulaştık. Halkın isteğini AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’na ilettik. İnsan zinciri oluşturduk ve Bursa'nın en işlek caddesinde yürüyüş gerçekleştirdik. Binlerce kişiyle Twitter'dan seslendik; "AKP Uludağ'dan elini çek" dedik.

Özellikle Bursa'ya ihanet olan bu kanunun AKP Bursa milletvekillerinin teklifiyle genel kurulda olması affedebileceğimiz ve unutabileceğimiz bir şey değildir. Halkın yanında olmayan bu vekiller elbet seçimlerde sandığa gömülecektir.

Tüm bunlara rağmen iki gün süren genel kurul sürecinden sonra dün gece son maddeler oylandı ve kanun mecliste kabul edildi. Öncelikle uyarıyoruz hukuki ve bilimsel olarak var olmayan bir Uludağ Alanı hakkında yaptığınız düzenleme Anayasa'ya, uluslararası anlaşmalara ve kanunlara aykırıdır. Çok yakın bir zamanda hukuki süreç başlayacaktır. TBMM ziyaretlerimiz sırasında muhalefet partilerinden Uludağ Alanı hakkındaki kanun teklifinin Anayasa Mahkemesine taşınacağı sözünü aldık. Bu sürecin de takipçisi olacağız.

Kamu yararını; toplum yararının ötesine geçen -gelecek kuşaklar dahil- ve ülkesel yarar, Uludağ ve ekosistemlerinin özünü koruma hakkı şeklinde algılıyoruz. Değer ve varlıkları koruma yetkisini ve gücünü anayasadan aldığımızı, bu hakla bundan sonra da vereceğimiz mücadelenin meşru olduğunu kamuoyuna duyuruyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.