SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Leyla ve Eylül için ayağa kalktı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarın'da cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül ve 4 yaşındaki Leyla için halk protesto yürüyüşünde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2018 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2018 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Leyla ve Eylül için ayağa kalktı

Ankara'da kaybolduktan 8 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül'ün ardından Ağrı'da 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla için tepkiler çığ gibi büyüyor. Bursa kent merkezinde çocuk istismarını protesto amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Bursa'da "Çocuğuma Dokunma" etkinliği kapsamında merkez Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde toplanan grup, slogan atarak Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na kadar yürüdü.

Sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı yürüyüş saat 20.00'de gerçekleştirildi. Halkın yoğun katılımıyla düzenlenen yürüyüşte, çocuğa şiddete ve tacize 'hayır' diyen kitle, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Yoldan geçen sürücüler de klaksonlarla protestoya destek verdi.  Yürüyüşe katılanlar, "Çocuğa uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Esra Yalçın Ünal, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ve Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getirmek ve çocuk istismarı olaylarını protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Son günlerde yaşananların herkesi derinden üzdüğünü vurgulayan Ünal, "Bugün Eylül, yarın başka bir çocuğumuzu, canımızı insanlıktan nasibini almamış canilerin ellerinde kaybetmekten artık bıktık, tükendik. Cinsel istismar kime yapılırsa yapılsın suçtur, bu bir hastalıktır." dedi.

Ünal, bu suçları işleyenlerle ilgili caydırıcı cezai yaptırımların hayata geçirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Aralarında çocukların da bulunduğu kalabalık, Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir için alana karanfiller bıraktıktan sonra dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.