SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa için şiddetli sağanak yağış uyarısı!

Bursa Valiliği, yarın kentte kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2022 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa için şiddetli sağanak yağış uyarısı!

Bursa Valiliği'den yapılan açıklamada, "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; İlimizde yarın (Perşembe) yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin edilmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre ise, yarın beklenen gök gürültülü sağanağın İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Yalova ve Tekirdağ'da yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar ve kısa sureli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.