SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel hayatını kaybetti

Uzun süredir kanser tedavisi gören eski CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, yoğun bakımda bulunduğu hastanede 67 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2022 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2022 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel hayatını kaybetti

TBMM 22’nci ve 23’üncü dönem CHP Bursa Milletvekili olan Kemal Demirel, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kentteki ‘tren’ projeleriyle ilgili olan çalışmalarıyla tanınan Demirel’in yarın düzenlenen törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “22 ve 23'üncü dönem Bursa milletvekilimiz Kemal Demirel'in vefatından büyük üzüntü duydum. Bursa için büyük emekleri olan, uzun süredir hastalığı nedeniyle tedavi görmesine rağmen Bursa treni için mücadeleyi bırakmayan Kemal Demirel’e Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. 

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Geçmiş Dönem Milletvekilimiz Kemal Demirel'i kaybettik. Acımız büyük...Kendisine rahmet, değerli ailesi ve camiamıza başsağlığı diliyoruz" paylaşımında bulundu. 

Kemal Demirel'e veda

Kemal Demirel, 4 Mayıs çarşamba günü saat 11'de CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından Nilüfer Belediyesi Halkevi önünde düzenlenen törenle uğurlanacak. Cenaze bu törenin ardından öğle vakti OSB Camii’nden kaldırılarak Bademli Mezarlığı’na defnedilecek.

Kemal Demirel, 1 Nisan'da düzenlenen yüksek hızlı trenin tamamlanmasına yönelik yürüyüşe katılmış, "Bundan 25 yıl evvel Bursa’ya ve Türkiye’ye demiryolu gelmesi için kampanya başlattım ve 25 yıl içerisinde 90 bin kilometreye yakın yol kat etmişim. Dünyada ve Türkiye’de demiryolu için yürüyen ilk ve tek milletvekili oldum ama şimdi pek çok milletvekili ile beraber yürümekten onur ve gurur duyuyorum” diye konuşmuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.