SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan 'tarihi' üyelik

Bursa Valisi Şehabettin Harput, Bursa sularının, asırlardır krallara, kraliçelere, imparatorlara, devlet başkanlarına ve pek çok ünlü kişiye sağlık ve zindelik verdiğini belirterek, ilin bu alanda hep önemli bir merkez olageldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'dan 'tarihi' üyelik

Vali Harput, Bursa'nın, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne (EHTTA) üye olması dolayısıyla Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısında, yaptığı konuşmada, 13 Haziran'da valiliğin de iştirakiyle Fransa'nın Enghien les Bains şehrindeki genel kurul toplantısında Bursa'nın durumu yeniden değerlendirildiğini, yapılan oylamada tüm üyelerin "evet" oylarıyla kentin EHTTA asli üyesi olarak yerini aldığını bildirdi.

EHTTA'ya 10 ülkeden 25 kentin üye olduğunu, Türkiye'den ise ilk ve tek üyenin Bursa olduğuna işaret eden Harput, bu üyeliğin kenti, Çek Cumhuriyeti'nin Karlovy Vary ve Almanya'nın Baden Baden gibi dünyanın en önemli termal şehirleriyle aynı destinasyon rotasına soktuğunu ifade etti.

Harput, şöyle konuştu:

"Bursa'nın, asırlar öncesinden gelen en önemli zenginliklerinden biri sahip olduğu sıcak ve şifalı sularıdır. Bursa suları, asırlardır krallara, kraliçelere, imparatorlara, devlet başkanlarına ve pek çok ünlü kişiye sağlık ve zindelik vermiş, ilimiz bu alanda hep önemli bir merkez olagelmiştir. Ancak son 60 yıldaki hızlı sanayileşme sonucu termal sular gerilere itilmiştir. 2008 yılında, tesislere saniyede 16 litre sıcak su ulaştırılırken bu rakam yoğun çalışmalarımız sonucu 300 litreye çıkmış, yeni yapılan termal tesis ve ünlü marka otellerle termal yatak sayısı bir anda 7 bine ulaşmıştır."

Öte yandan, Bursa Valiliği'nin talebi üzerine 2015 yılının ekim veya kasım ayında yapılması planlanan EHTTA'nın genel kurul toplantısının da Bursa'da gerçekleştirilmesinin onaylandığı kaydedildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.