SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki eski ipek fabrikası yangında kül oldu

Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesinde eski ipek fabrikası çıkan yangında kül oldu. Çevredeki binalara da sıçrayan yangın nedeniyle bazı bazı evlerdeki vatandaşlar tahliye edildi. Bursa'nın birçok yerinden görülen yangın itfaiyenin 2,5 saatlik çalışması ile söndürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'daki eski ipek fabrikası yangında kül oldu

Alınan bilgiye göre, Uludağ eteklerindeki Hamzabey Mahallesi Erdemler Sokak'ta bulunan eski Muradiye İpek Fabrikası'nda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi ile AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ve ANDA Arama Kurtarma ekibi sevk edildi.

Ormanlık alana alevlerin sıçramaması için ekiplerin yoğun çalışma yürüttüğü bölgede, yakındaki evlerden vatandaşlar tahliye edildi.

Alevlerin kontrol altına alındığı sırada, fabrikanın yanında bulunan bir deponun tutuşması üzerine alevler çevredeki bazı evlere de sıçradı.

Ekiplerin yaklaşık 2,5 saat süren müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Olayda alevlerden ya da dumandan etkilenen kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmalar sürüyor.

Cemil Aydın: Uyarılarımıza kulak verilmedi

Yangına ilişkin olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan eski Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Cemil Aydın, yanan tarihi bina konusunu defalarca gündeme getirerek çözüm bulunmasını istediklerini ancak buna kulak tıkandığını ifade etti. Metruk hale gelen eski Turgut Yılmazipek İpek Fabrikasına çözüm bulunması için en son Haziran ayında basın açıklaması yaptığını aktaran Aydın, "Yerel yönetimlerin dikkatini çekerek madde bağımlılarının mekanı oldu diyerek ayrıca bina içindeki fuhuş rezaletine vurgu yapmıştım. Gözden kaçırılmaması gereken tarihi binanın yıllardır tüm uyarılara rağmen madde bağımlılarının işgalinden kurtarılamamasıdır. Söndürme çalışmaları elbette kıymetlidir ama uyarılara kulak verilseydi bu yangın olmazdı. Netice itibariyle; Sonunda yaktılar. Yazık oldu." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.