SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’daki bombalı terör saldırısının 3 zanlısı tutuklandı

Bursa'da 20 Nisan'da ceza infaz koruma memurunun şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak yakalanan terör örgütü MLKP üyesi 2'si kadın 3 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2022 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa’daki bombalı terör saldırısının 3 zanlısı tutuklandı

Bursa'da 20 Nisan'da cezaevi servis aracına yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve 17 Eylül'de İzmir'in Dikili ilçesinde düzenlenen operasyonda yakalanan terör örgütü MLKP üyesi Seda B. ve Dilek A. ile kuryelik yaptığı belirlenen Mehmet Mustafa U.'nun Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Emniyet'ten önce Bursa Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme ve nitelikli kamu malına zarar verme” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna giden infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında 20 Nisan'da yaşanan terör saldırısında infaz koruma memuru Cengiz Yiğit (36) şehit olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.