SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yarım saat etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar yaşamı felç etti

Bursa'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve rüzgar yaşamı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken ev ve işyerlerini su bastı. Ulaşımda aksamalar olurken maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Şiddetli yağış en çok Mudanya'da etkili oldu. Yoğun yağış nedeniyle yollar göle dönerken, bazı sürücüler mahsur kaldı, rüzgarda ağaçlar da devrildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2022 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 00:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da yarım saat etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar yaşamı felç etti

Bursa'da sabah saatlerinde yarım saat etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar yaşamı felç etti. Bir saat kadar etkili olan yoğun yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok ev ve işyerini su bastı, ulaşımda aksamalar oldu, trafik kazaları meydana geldi.

Şiddetli yağış en çok Mudanya'da etkili oldu. Altyapının şiddetli yağış karşısında yetersiz kaldığı bazı bölgelerde yollar göle döndü. Göle dönen yollarda birçok araç ilerleyemedi, sürücüler araçlarında mahsur kaldı. Yağmur ve kanalizasyon giderlerinin yoğun akıntıyı taşıyamayıp tıkandığı yerlerde zemin ve bodrum katlar ile bazı işyerlerini su bastı.

Göle dönen yollarda ilerleyemeyen araçların sürücüleri mahsur kaldı

Sürücüler göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araç sürücüleri selde mahsur kaldı. Mudanya - Bursa yolunda da uzun araç kuyrukları oluştu.

Yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar ve dükkanların masa sandalye ve tenteleri devrildi.

Mudanya'da bazı apartman sitelerinin bahçeleri ile zemin katları sular altında kaldı

Yağış nedeniyle hasarlı trafik kazalarının da meydana geldiği bildirildi.

Öte yandan 112 Acil Çağrı Merkezine gelen, Mudanya ilçesinde kuvvetli sağanak yağışların sebep olduğu su baskınları, su yükselmeleri, çatı uçması ihbarlarına AFAD ekipleri yönlendirildi.

Rüzgar işyerlerinin tentelerini devirdi

"Yağıştan zarar görenlere gerekli maddi destek sağlanacak"

Beraberinde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile birlikte selden etkilenen yerlerde inceleme yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, ilçede çok sayıda ev ve iş yerini su bastığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sel nedeniyle araçlarında mahsur kalan 2 ve evde mahsur kalan 1 kişi ekiplerimizce kurtarıldı. Şu anda ölü ve yaralı söz konusu değil. Evlerinde mahsur kalan ya da kayıp vatandaşımız yok. AFAD ve diğer ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Su baskını nedeniyle ev ve iş yeri zarar görenlere ilk etapta hızlıca 3 bin lira nakdi yardım yapıyoruz. Hasar tespit çalışmaları tamamlandığında, yağıştan zarar görenlere gerekli maddi destek sağlanacak."

Vali Yakup Canbolat, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile birlikte ilçede incelemeler yaptı

Mudanya'da zemin katlardaki ev ve işyerlerini su bastı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.