SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da tekstil fabrikası yangında küle döndü

Bursa'da Karesi Tekstil Fabrikasında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Zaman zaman patlamaların yaşandığı fabrikanın yakınındaki meslek lisesi pansiyonundan önlem amaçlı 85 öğrenci tahliye edildi. Vali Yakup Canbolat, fabrikanın tamamının yandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2022 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da tekstil fabrikası yangında küle döndü

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi'ndeki Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) faaliyet gösteren Karesi Tekstil Fabrikasında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, AFAD, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiyeciler, kısa sürede büyüyen yangını kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Fabrikada zaman zaman patlamaların yaşandığı, duvarların yıkıldığı görüldü.

Fabrika yakınında bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yatılı yurdunda kalan 85 öğrenci tedbir amaçlı tahliye edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün, olay yerine gelerek çalışmalara nezaret ettiği öğrenildi.

Yangın bölgesine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ilgililerden bilgi aldı.

Vali Canbolat, gazetecilere, yangının başlamasının hemen ardından alevlerin kontrol altına alındığını ancak alevlerin büyümesiyle tekstil fabrikasının tamamını saran bir yangına dönüştüğünü söyledi.

Birkaç saattir olay yerinde yangın söndürme çalışmalarını takip ettiklerini belirten Canbolat, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesinin, ilçe belediyelerinin, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve emniyetin tüm imkanlarını buraya seferber ettik, TOMA'lar dahil. Çevre illerden de takviye ekipler istedik. Müdahale yapılıyor. İnşallah kısa zamanda kontrol altına alacağımızı düşünmekteyiz. Fabrikanın tamamı yandı. Fabrika sahiplerinin ifadesi, içeride herhangi bir kişinin kalmadığı, bütün çalışanların tahliye edildiğine dair bize bilgi verdiler. Burada şu anki amacımız, çevre fabrikalara yayılmaması konusunda gayreti sarf edip yangını kontrol altına alıp söndürmek istiyoruz."

Vali Canbolat, öğrencilerin tahliye edildiğinin hatırlatılması üzerine, "Orada herhangi bir olumsuzluk yok ama bir olumsuzluk yaşanabilir endişesiyle tüm öğrencilerimizi oradan başka bir pansiyonlarımıza tahliye ettik. Tamamını sağlıklı şekilde tahliye ettik. Öğrencilerimizde bir problem yok." dedi.

"Yangında can kaybı bulunmuyor"

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Karesi Tekstil Fabrikasında akşam saatlerinde başlayan yangını yerinde incelediklerini belirterek, "Aldığımız ilk bilgilere göre yangında can kaybı bulunmuyor. Kontrol altına alma çalışmaları devam ederken ekipler çevre fabrikalara da sıçramaması için yoğun çaba sarf ediyor" bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.