SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da tehlikeli Suriyeli gerginliği

Bursa'da bir grup Suriyeli'nin kendilerinden kaçan bir çocuğun sığındığı kahvehanenin işletmecisini bıçaklaması üzerine çıkan olaylar korku yarattı. Toplanan kalabalık Suriyeliler'e ait ev ve işyerlerine zarar verdi. Olaylar polisin müdahalesiyle daha fazla büyümeden önlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2018 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2018 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da tehlikeli Suriyeli gerginliği

Alınan bilgiye göre, Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Başaran Mahallesi'nde dün gece yaşanan olayda bir grup Suriyeli'den kaçan bir çocuk, Mehmet Kahraman'a ait kahvehaneye sığındı. Suriyeli grubun çocuğu kendilerine teslim etme isteğini reddeden Kahraman, öfkeli grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Elinden ve karnından yaralanan Mehmet Kahraman, Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alırken, kahvedekilerin tepki göstermesi üzerine grup bölgeden uzaklaştı.

Kahvehaneci Mehmet Kahraman'ın bıçaklanmasının ardından bugün akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi Suriyeliler'e ait ev ve iş yerlerine saldırarak camlarını kırdı.

Olayların polise bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Mahallede Suriyeli istemediklerine ilişkin sloganlar atan öfkeli kalabalığı durdurmakta zorlanan polis ekipleri, ikna çalışmaları sonuç vermeyince müdahale ederek kalabalığı dağıttı.

Polis, mahallede yeni bir olay yaşanmaması için güvenlik önlemi alırken, sokak girişlerini bariyer ile kapattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.