SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sirenler deprem tatbikatı için çaldı

Bursa'da sirenler yaklaşık üç dakika boyunca çaldı. Türkiye'nin 81 ilinde tüm okullarda gerçekleştirilen deprem tatbikatı nedeniyle sirenlerin çalındığı anlaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2022 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2022 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da sirenler deprem tatbikatı için çaldı

İçişleri Bakanlığı Türkiye genelindeki tüm okullarda deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat kapsamında Bursa'da sirenler yaklaşık üç dakika boyunca çaldı.

Afet anında okullardan tahliye süreci için yapılan tatbikat, ilerleyen dönemlerde daha geniş kapsamlarla tekrarlanacak.

Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Yalova, Kütahya, Bilecik ve Balıkesir'deki okullarda "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Bursa'da Tofaş Fen Lisesi'ndeki tatbikatta, öğrencilere deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler sirenle birlikte sıraların altında korundu, ardından da okulu tahliye edip bahçede toplandı. Okul bahçesinde öğrencilere afet çadırının kurulumu da gösterildi.

AFAD koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama-Kurtarma Birimi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı eş güdümü ile yapılan tatbikata Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Yalçın Mumcu ile İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.