SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da protestolar yükseliyor

Taksim Gezi Parkı'ndan tüm Türkiye'ye yayılan Başbakan Erdoğan ve AKP iktidarına yönelik protestolar her geçen gün büyüyor. Bursa'da önceki gün yürüyen onbinlerin ardından protestolar artarak devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2013 01:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2013 01:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da protestolar yükseliyor

Bursa'da önceki gün Kültürpark'tan Heykel'e yürüyen onbinlerin ardından dün Setbaşı Mahfel'de toplanan kalabalık grup Kent Müzesi'ne yürüdü. Hükümeti protesto eden sloganlar atan grubun protestosunun ardından, akşam saatlerinde Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda toplanan binlerce kişi, Hükümet'i ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı protesto eden sloganlar atarak eylem yaptı.

'Vur vur inlesin, Tayyip dinlesin', 'Hükümet istifa', 'Taksim bizim İstanbul bizim' sloganları atan grubun eylemi nedeniyle FSM Bulvarı çift yönlü olarak trafiğe kapandı. Bu arada Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de FSM Bulvarı'na geldi.

Kentin çeşitli noktalarında toplanan büyüklü küçüklü gruplar da eylemlerini çeşitli şekillerde ortaya koydular. Ertuğrul'da yüzlerce kişi yollara dökülürke, birçok apartmanda balkonlara çıkan vatandaşlar tencere ve tava, trafikteki birçok araç sürücüsü de korna çalarak eylemlere destek verdiler.

BURSA-İZMİR KARAYOLU KAPANDI

Üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Görükle'de de öğrencilerin dört gün önce başlayan eylemleri yeni katılımlarla artarak sürüyor. 

Bursa-İzmir Karayolu Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin protestosu nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı. Öğrenciler eylemlerini daha sonra kampus alanında ve Görükle'de devam ettirdiler. Öğrenciler kimi halay çekerek, kimi de 10. Yıl Marşı çalarak protesto eylemlerini sürdürdüler.

Gece boyunca Görükle'de alkışlarla yürüyen Uludağ Üniversitesi öğrencileri bugün saat 12.30'da Mediko Sosyal'de toplanma kararı aldı.

Görükle'de toplanan üniversite öğrencileri halay çekerek iktidarı protesto etti. (Fotoğraflar: Okan Yüksel)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.