SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Nevruz ateşi depremde hayatını kaybedenlere adandı

Bursa’da Nevruz etkinliği hafif yağmurlu havada geçti. Yaklaşık iki saat süren etkinlikte yakılan Nevruz ateşi depremde hayatını kaybeden insanlara adandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2023 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2023 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da Nevruz ateşi depremde hayatını kaybedenlere adandı

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

Hafif yağmurun etkili olduğu Bursa’da Nevruz etkinliği Arabayatağı Pazar Alanı tadilat nedeniyle kapalı olduğu için cadde üzerinde düzenlendi. Emek ve Özgürlük ittifakının öncülüğünde düzenlenen etkinlik depremde hayatını kaybeden insanlara adandı.  

Yağmura rağmen yoğun kalabalık bir katılımın olduğu etkinlikte polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Alana giriş yapılan bütün yollar trafiğe kapatıldı. Dört güvenlik noktasından yapılan aramalarla insanlar alana giriş yaptı. Amedspor formalı bir genç, polis tarafından önce alana alınmak istemedi fakat görevlilerin ısrarıyla içeriye girebildi. Saat 13.00’de başlaması planlanan etkinlik, yarım saat gecikmeyle başladı. Emek ve Özgürlük İttifakının yanı sıra KESK de alandaydı.

AMEDSPOR’A YAPILAN SALDIRI KINANDI

HDP Bursa İl Eş Başkanları Ceylan Erol Erdoğan ve Mehmet Dilek, MYK üyesi Menekşe Kızıldere, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) sözcüsü Barış Kaya, Yeşil Sol Parti temsilcisi Dursun Bektaş, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu konuşma yaptı. Görevliler tarafından sık sık 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler hatırlatılarak sandık görevlisi olmak isteyenlere duyuru yapıldı. Konuşmaların ardından alanda nevruz ateşi yakıldı, müzik dinletisi başladı. Bir grup genç, ateşin üzerinden atladı. Bir grup ise, müzik dinletisiyle halay çekti. Etkinlik 16’ya doğru sona erdi.

Depremde hayatını kaybedenler, nevruz kutlamasında öldürülen Kemal Kurkut, İzmir’de öldürülen Deniz Poyraz, Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz anıldı. Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Leyla Güven’e selam gönderildi. Amedspor’a yapılan saldırı kınanarak ‘Amedspor Yaşasın’ sloganları atıldı.

‘HESAP SORACAĞIZ’

Yapılan konuşmalarda, 14 Mayıs’taki seçimlere değinilerek ‘Hesap soracağız’ denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘not tutuyorum’ sözüne atıfta bulunan HDP İl Eş Başkanı Ceylan Erol Erdoğan, “Depremin 42. gününde hala yakınlarını enkaz altından alamayan insanlar var. Biz, sizin bu beceriksizliğinizi not ediyoruz. Halkın yardımıyla verilen çadırları, yardımları satan bir Kızılay’ınız var. Biz bunu not ediyoruz” diye konuştu. 14 Mayıs seçimi üzerine konuşan Mehmet Dilek, “Önümüzde, toplumun beklentilerini umuda çevirecek, demokratik ve özgür bir geleceği inşa edecek bir seçim var. Hak ve özgürlüklerimizi yok sayan, hukuk ve adaleti çiğneyen bu sisteme itirazımız var” diye konuştu. HDP MYK üyesi Menekşe Kızıldere, Hatay’ı, Adıyaman’ı gördüklerini “İçimiz yandı. Biz bu acıyı unutmayacağız. Hesabını soracağız” dedi. SMF Sözcüsü Barış Kaya, “Demirci Kawa’nın balyozunun ineceği günler yakındır. O balyoz mutlaka onların kafasına inecek” diye konuştu.  

‘BURSA’DAN İKİ VEKİL ÇIKARMAK İSTİYORUZ’

HDP Bursa İl Eş Başkanı Mehmet Dilek, “Newroz’u depremde yaşamını yitirenlere adadık. Newroz’u Türk ve Kürt halklarıyla birlikte kutladık. Önümüzdeki seçim sürecinde de Türkiye halklarının ortak yaşamını inşa etmek için mücadele ediyoruz. Kürt sorunlarının demokratik çözümü, Türkiye’de yaşayan bütün halkların sesi olmak için parlamentoda temsiliyet istiyoruz. Bursa’dan iki vekil çıkarma amacımız var. Bunu yapacak gücümüz de var” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.