SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis otobüsüne bombalı saldırı

Bursa'da cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının servisinin geçişi sırasında meydana gelen patlamada bir personel şehit oldu, biri ağır 7 personel yaralandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, olayla ilgili olarak; "El yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatıldığı düşünülüyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2022 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2022 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis otobüsüne bombalı saldırı

Alınan bilgiye göre, patlama sabah saat 07.30 sıralarında Bursa-Mudanya Yolu,Yeni Karaman Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Elektrik direğinin dibine bırakılan el yapımı patlayıcı Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mesailerine giden infaz koruma memurlarını taşıyan 16 GJ 868 plakalı otobüsün geçişi sırasında patlatıldı.

Patlama üzerinde şoför aracı hemen kenara çekerken, bir anda ne olduğunu anlayamayan infaz koruma memurları otobüste can pazarı yaşadı. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, AFAD, 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.

Otobüsteki infaz koruma memurlarından birinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan biri ağır 7 personel, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Araçtaki diğer memurlar da tedbir amacıyla hastanelere sevk edildi.

Patlamada çevredeki bazı ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

Olay yerine gelerek ekiplerden bilgi alan Bursa Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Patlamada el yapımı patlayıcı kullanıldığı ve uzaktan kumandayla yönetilmiş olabileceğinin değerlendirildiğini belirten Vali Canbolat, şu bilgileri paylaştı:

"El yapımı patlayıcı olduğu ve uzaktan kumandayla yönetilmiş olabileceği değerlendirilen bir patlayıcının patlaması sonucunda maalesef bir ceza infaz memurumuz şehit oldu. Bir ağır yaralımız var, onun dışında 3 hafif yaralımız var. Tedbiren otobüste bulunan diğer arkadaşlarımızı da hastaneye sevk ettik, genel sağlık durumlarına bakmak için. Adalet ve İçişleri Bakanlarımız da konuyu yakinen takip ediyor. Bursa'ya gelmek üzere yola çıktılar."

Patlamanın terör saldırısı olduğunun değerlendirildiğini aktaran Canbolat, "Hızlı bir şekilde bütün güvenlik birimlerimiz bölgeyi incelemeye aldı. Konu her yönüyle değerlendiriliyor. En kısa zamanda bir netice almak istiyoruz." dedi.

Canbolat, servis aracında yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu aktardı.

Çevredeki bazı binalarda camların kırıldığını dile getiren Canbolat, "Onların da hasar tespitini yapıyoruz. Hızlıca vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz. Sivil vatandaşa yönelik etkisi olmadı." diye konuştu.

Patlamanın görüntüleri ortaya çıktı

Bursa-Mudanya yolunda, cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının servisinin geçişi sırasında yaşanan patlama anı bölgedeki bir güvenlik kamerasına yansıdı. Bir elektrik direğinin dibine yerleştirilen el yapımı paylayıcının infilak ettiği anlara ait kayıtta, kaldırımda yürüyen vatandaşların bulunduğu ve yol kenarında park halinde araçlar olduğu görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.