SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da hükümlülere mesleki eğitim verilecek

Bursa'daki ceza infaz kurumlarının atölyeleri ve iş yurtlarında çalışan hükümlülere mesleki eğitim verilmesi ve mesleki becerilerinin belgelendirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da hükümlülere mesleki eğitim verilecek

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ceza infaz kurumlarının temsilcileri arasında imzalanan protokol kapsamında, yaklaşık 2 bin hükümlü mesleki eğitim alabilecek.

Eğitimlerini tamamlayan hükümlülere kalfalık, ustalık, usta öğreticilik belgesi ve diplomaları verilerek, tahliye olduklarında iş bulmaları ve istihdam edilmelerinin önü açılmış olacak. 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende, protokol ile cezaevlerindeki yaklaşık 2 bin mahkumun örgün eğitim kapsamında eğitim alabileceklerini ve meslek sahibi olabileceklerini söyledi.

Dülger, hükümlülerin cezaevindeyken liseyi bitirebileceklerini, mesleki okulları tamamlayanların da kalfa ve usta olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu ciddi bir avantaj bu insanlar için. İkinci bir mesele örgün eğitim süresini tamamlamadan tahliye olduklarında dışarıda onları ciddi bir avantaj bekliyor olacak. İstihdamı sağlanan kurumda çalışması halinde bakanlığımız o kişinin alacağı maaşın 3'te 2'sini karşılayacak. Bu çok ciddi bir avantaj. Bizim istediğimiz haftada 5 iş gününden birini bize tahsis etmeleri, kültür dersleri ve diğer derslerini vereceğiz biz o bir günde. Bu şekilde hem evine aş götürecek bu kişiler hem de onların gelişimi ve topluma kazandırılması hızlanmış olacak. Bu çalışmanın Türkiye'ye yayılacağını düşünüyoruz." 

İl Milli Eğitim Müdürü Dülger, daha sonra Bursa H Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Selahattin Tutkun, E Tipi Kapalı ve Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Sabri Karataş ile protokolü imzaladı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.