SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da heykellere çirkin saldırı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezine estetik katması amacıyla konulan 3 heykelden 'kemancı kız' heykelinin kemanı çöpte bulunurken, 'yaşlı çift' heykelindeki baston kırıldı. Defalarca tahrip edilen 'kitap okuyan kız' heykeli ise belediye tarafından kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2018 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2018 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da heykellere çirkin saldırı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü'nün, kent merkezine estetik katmak amacıyla caddelere yerleştirdiği  3 heykelden 'kemancı kız', 'yaşlı çift' ve 'kitap okuyan kız' heykelleri kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.

Belediyenin heykel atölyesinde üretilen heykeller, 2016 yılında sanatı sokaklara taşımak, kente estetik katması amacıyla kent merkezinde caddelere yerleştirilmişti.

Cumhuriyet Caddesi'ne konulan 3 heykelden 'kemancı kız' heykelindeki keman ve yay, kimliği belirsiz kişilerce çalındı. 'Kitap okuyan kız' heykeline ise zarar verildi. Yine Atatürk Caddesi'ndeki 'yaşlı çift' heykelinde bulunan baston da kırıldı.

Belediye görevlilerinin yaptığı araştırmada çalınan keman, çöplükte bulundu. Zarar gören keman, heykel atölyesinde tamir edilerek yayı ile birlikte yerine monte edilecek. Yaşlı çift heykeli için de yeni baston yapılacak. Görevliler, daha önce de defalarca zarar verilen kitap okuyan kız heykelini ise kaldırdı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.