SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da HDP'nin yürüyüşünde 24 kişi gözaltında

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) düzenlediği Gemlik yürüyüşüne polis müdahale etti. HDP Gemlik İlçe binasına kilit takılırken, bazı HDP'liler gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2022 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 00:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da HDP'nin yürüyüşünde 24 kişi gözaltında

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik’e yürüyoruz!” diyerek İmralı'da ağırlaştırılmış müebbet hapis yatan Abdullah Öcalan için Gemlik'te yürüyüş düzenledi. Valiliğin bir haftalık miting ve yürüyüş etkinliği yasağı nedeniyle HDP'nin yürüyüşüne müdahale eden polis çok sayıda HDP'liyi gözaltına aldı.

Polis ekipleri, Yıldırım ve Gemlik ilçelerinde bir araya gelen kişilere, Bursa Valiliğinin 9-15 Haziran tarihleri arasında il genelinde açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto gibi eylem ve etkinliklerin yasaklandığını hatırlatarak, dağılmaları ikazında bulundu.

Gemlik ve Yıldırım'da polisin uyarısına rağmen dağılmayan 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Bursa İl Eşbaşkanı Mehmet Dilek ve İl Yöneticisi Sümbül Orhan, HDP PM Üyesi Avukat Cahit Kırkazak, HDP Gemlik İlçe Örgütü İlçe Eşbaşkanı Siracettin Şeker ve İlçe Yöneticileri Hatice Ateş ve Metin Özkan, HDP Kadın Meclisi Üyesi Selvi Kalır, HDP Nilüfer İlçe yöneticisi Mehmet Çayır bulunuyor. Yürüyüş için Yıldırım ilçesinde bir kahvehanede toplanan HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik ve beraberindeki bazı kişiler ise bir süre bekledikten sonra buradan ayrıldı. 

2 gazeteci gözaltına alındı

Haber takibi yapmak için alana gelen Mezopotamya Ajansı çalışanı Ergin Çağlar, JinNews çalışanı Rozerin Gültekin de gözaltına alındı. 

HDP Gemlik İlçe binası kilitlendi

HDP Gemlik ve İnegöl ilçe binalarına giriş ve çıkışlar kapatıldı. HDP Gemlik İlçe Örgütünün kapısı dışarıdan kilitlendi.

Gemlik’te gerçekleşecek yürüyüş için şehir dışından Bursa’ya gelen araçlar şehrin doğu girişinde kontrol noktalarında durduruldu. Araçların Bursa’ya girişine izin verilmedi. 

Meral Danış Beştaş: İstanbul Valiliği talimatları ile alenen suç işliyor

İstanbul'da Kadıköy'de bir araya gelen HDP'liler de polis engeliyle karşılaştı. Engellemeler üzerine bir açıklama yapan Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "İstanbul Emniyeti işini gücünü bırakmış, HDP’nin tecride karşı tutumunu açıklamasını engellemeye çalışıyor. Bugün Meclis Grubumuz ağırlıklı olarak burada. Parti sözcümüz, eş genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, bileşen partilerimiz ile Gemlik’e yürümek için buraya geldik. Sabahtan itibaren Kadıköy Emniyeti, İstanbul Valiliği talimatları ile alenen suç işliyor. Milletvekillerini, halkı engelleyerek suç işlemeye devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.