SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Gezi protestosu: Gezi ülkenin aydınlık geleceğidir

Bursa'da Gezi Davası'nda verilen kararlar protesto edildi. Açıklamada, "Gezi, karanlığa mahkum edilmek istenen bu ülkenin aydınlık geleceğidir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2022 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2022 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da Gezi protestosu: Gezi ülkenin aydınlık geleceğidir

DİSK, KESK, TMMOB, BTO, TÜMTİS Bursa bileşenleri, Gezi Davası'nda verilen kararı protesto etti. "Karanlık gider gezi kalır" şiarıyla Orhangazi Parkı'nda bir araya gelen grup, basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını grup adına TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferudun Tetik okudu. 

Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Şehir Plancısı Dr. Tayfun Kahraman, Avukat Can Atalay'ın aralarında bulunduğu 17 kişi, 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. "Verilen bu cezaların, seçim hesapları üzerinden ülkemizi ve yurttaşlarımızı kutuplaştırma siyasetinin bir parçası olduğunu görüyoruz" diyen Tetik, direktiflerle kararlar veren hakimlerle yargı bağımsızlığının yok edildiğini, bunun ülkeye yapılan en büyük kötülük olduğunu söyledi. Tetik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Asıl cezalandırılması gerekenler, Gezi Direnişinde, gencecik çocuklarımızın hayatını kaybetmesine, sakat kalmasına yol açan biber gazı ve fişekleri başta olmak üzere ölümcül polis şiddeti ile karşılık verenlerdir. Bu ülkeye bir gün demokrasi gelecekse, gücünü onca baskı ve şiddete rağmen kısamadığınız seslerin Gezi’deki yankısından alacaktır."

"Bu anlayış demokratik olmadığı gibi meşru da değildir"

"Gezi Parkı’na sahip çıkmak cezalandırılamaz" diyen Tetik, polis şiddeti ile hayatını kaybeden ve yaralanan gençlere sahip çıkmanın suç olmadığını kaydetti. Tetik, iki defa beraat etmiş oda temsilcilerinin 18’er yıl hapis cezasıyla mahkum etmenin hukuki olmadığını belirterek, "Ülkemizde adalete olan inancın kırıntısına bile yer bırakmayan bu anlayış demokratik olmadığı gibi meşru da değildir. Gezi, bu ülke tarihinin en demokratik, en barışçıl, en yaratıcı, en katılımcı, en kapsayıcı, en kitlesel hareketidir. Gezi, karanlığa mahkum edilmek istenen bu ülkenin aydınlık geleceğidir. Gezi, suskunluğa mahkum edilmek istenen bu ülkenin nefesidir. Gezi, tüm farklılıklarına rağmen bu ülkede demokrasiden, adaletten kardeşlikten, barıştan yana olanların çok sesli korosudur." diye konuştu. 

"Karar, çok daha önce iktidar tarafından verildi"

Tetik, konuşmasını 1 Mayıs'a çağrı yaparak tamamladı:

"Gezi hakkındaki karar dünkü mahkemede değil, çok daha önce iktidar tarafından siyasi olarak verilmiştir. Gezi hepimize baskılar, zorluklar karşısında dayanışmanın, birbirimize kenetlenmenin, omuz omuza vermenin gücünü göstermiştir. Gün Gezi’nin değerlerine daha sıkı sarılmanın günüdür. Gün Gezi’de kaybettiğimiz canlarımızın, gençlerimizin anısına sahip çıkma günüdür. Gün ülkede egemen hale getirilmeye çalışılan hukuksuzluğa, zorbalığa karşı 1 Mayıs’ta alanları doldurma günüdür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.