SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 'Gezi' için dayanışma çadırı

Taksim Gezi Parkı'na sahip çıkan ve dalga dalga Türkiye'nin bütün illerine yayılan direniş ve protesto eylemleri Bursa'da da devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2013 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2013 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da 'Gezi' için dayanışma çadırı

Taksim Gezi Park'ı direnişine destek için bugün Kent Meydanı'nda toplanılarak Fomara'ya yüründü. Yürüyüş sırasında, 'insana, doğa, yeryüzüne özgürlük', her yer Taksim her yer direniş', 'Taksim bizim İstanbul bizim', 'faşizme karşı omuz omuza', 'Hükümet istifa', 'Tayyip istifa', gibi sloganlar atıldı.

Fomara meydanına gelen grup Gezi Parkı'nda yıkılan çadırları simgeleyen çadırlar kurdu.

Bursa Taksim Dayanışması adına açıklamayı yapan Nuri Aysever, Taksim Gezi Parkı'na sahip çıkan ve dalga dalga Türkiye'nin bütün illerine yayılan direniş ve protesto eylemleri, AKP'nin otoriter yönetim zihniyetine, 'ben yaptım oldu' uygulamalarına, emniyet güçlerinin halka karşı her fırsatta güç kullanmasına ve terörüne karşı halkın tepkisi ve özgürlük isyanı olduğunu söyledi.

Aysever, 'İstanbul Taksim Meydanı'nda kalan son yeşil alanın Topçu Kışlası adı altında Alış Veriş Merkezi ve rezidans yapılmasını önlemek isteyenlere yönelik polisin saldırısı direnişin fitilini ateşlemiştir. Başbakan Erdoğan'ın iddialarının aksine, Taksim düzenlemesi konusunda daha ilk duyulduğu günden bu yana toplumun farklı kesimlerinden itirazlar yükselmiş, birçok kurum bu düzenlemenin yanlışlarına işaret etmiştir. Ancak bu itirazlar karşısında merkezi iktidarın ve yerel yöneticilerin kulakları tıkalı kalmıştır' dedi.

Bursa'daki eylemlerde FSM Bulvarı'nda toplanan liseli öğrenciler gösteri yaptı

Halkın yaşamını etkileyen hiçbir konuda halka rağmen adım atılamayacağını, şiddetin, baskıların, yasakların halka boyun eğdiremeyeceğini söyleyen Aysever, 'tüm Türkiye'nin meydanlarında yükselen ortak ses 'Hükümet istifa' olmuştur, bu sesi büyüteceğiz ve bu haykırışın anlamı açıktır' dedi. Aysever daha sonra hareketin acil taleplerini sıraladı.

-Taksim Gezi Parkına dokunulmayacaktır.

-Gezi Parkı'na saldıran, Gezi Parkı İstanbul direnişi başta olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki direnişlere saldırı emrini veren, saldırıları yöneten, halkın demokratik hak kullanımını engelleyen ve yaralanmalara neden olanlar istifa etmelidir.

-Türkiye çapında tüm eylemlerde gerçekleşen gözaltılar derhal serbest bırakılmalıdır.

-Taksim başta olmak üzere tüm kamusal alanlarda eylem yasağına son verilmeli, halkın demokratik talepleri iktidarca dikkate alınmalıdır.

Basın açıklamasının ardından halay çeken grup, protestolarını sürdürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.