SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da eski sevgilinin darbedilmesi davasında 2 sanığa 3 yıl 4'er ay hapis cezası

Bursa'da eğlence merkezinde karşılaşıp tartıştığı eski sevgilisini zorla otomobile bindirip uzaklaştırdıktan sonra darbettiği öne sürülen sanık ile araç sürücüsü 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da eski sevgilinin darbedilmesi davasında 2 sanığa 3 yıl 4'er ay hapis cezası

Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Emre Ö. ve Ozan B, mağdur Burcu Can ve sanıkların avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili katıldı.

Mütalaasını yineleyen savcı, Emre Ö'nün "birden fazla kişi tarafından birlikte hürriyeti tahdit" ve "hakaret", Ozan B'nin ise "birden fazla kişi tarafından birlikte hürriyeti tahdit" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mütalaada 6 yıla kadar hapsi istenen Emre Ö. ile 4 yıla kadar hapsi talep edilen Ozan B, isteminde bulundu.

Sanıkların, kadını kendi iradeleriyle bırakmadığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili, indirim uygulanmaksızın cezalandırılmalarını talep etti.

Can'ın avukatı Cansu Zeytinoğlu da müvekkilinin olay günü araçtan inmeye çalıştığını ancak sanıklar tarafından engellendiğinin kendi beyanlarında yer aldığına değinerek, üst hadden cezalandırılmalarını istedi.

Kararını açıklayan mahkemenin hakimi, takdiri indirimle sanıklar Emre Ö. ve Ozan B'nin "cebir kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 3 yıl 4'er ay hapis ile cezalandırılmasına hükmetti. Emre Ö. için ayrıca "hakaret" suçundan verilen 1740 lira para cezası için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Osmangazi ilçesinde Ekim 2021'de Burcu Can (37), bir eğlence merkezinde karşılaştığı eski erkek arkadaşı tarafından zorla araca bindirilerek darbedilmişti. Darp raporu alan kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan Emre Ö. (34) tutuklanmış, aracı kullanan Ozan B. (22) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mahkeme hakimi, yargılama sürecinde Emre Ö'yü tahliye etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.