SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Çanakkale hutbesine 'neden Atatürk yok' tepkisi; Cami karıştı

Bursa Görükle'de Çanakkale Savaşı’yla ilgili cuma hutbesinde Atatürk‘ün anılmamasına namaza gelen bir vatandaş tepki gösterdi. Cami cemaatinden bazı kişilerin üzerine yürüyerek fiziki müdahalede bulunduğu vatandaş araya girenler tarafından camiden uzaklaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da Çanakkale hutbesine 'neden Atatürk yok' tepkisi; Cami karıştı

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Cevizlik Ali Rıza İnak Camii’nde imamın cuma namazı hutbesinde 18 Mart nedeniyle Çanakkale Savaşı’nı anarken Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmemesine, bir vatandaş tepki gösterdi.

Sol Haber Portalı’nda yer alan habere göre, Çanakkale Zaferi'nin anıldığı hutbede Atatürk'ün anılmamasına tepkisini dile getiren kişiyle, camideki bazı kişiler arasında tartışma çıktı. Hutbeye tepki gösteren kişinin üstüne yürüyen bazı kişiler fiziki müdahalede bulundu. Cevizlik Ali Rıza İnak Camii’ndeki cemaatten bazı insanların araya girmesiyle linç edilmekten kurtulan kişi camiden ayrıldı.

Cevizlik Ali Rıza İnak Camii'nde yaşanan olay cemaatten bazı kişiler tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Cuma hutbesinde ne denildi?

Tüm camilerde okunan ve Atatürk’ten bahsedilmeyen Diyanet’in söz konusu hutbesinde şöyle denildi:

“Yarın Çanakkale zaferimizin 108. yıldönümünü idrak edeceğiz inşallah. Bundan bir asır önce kahraman ecdadımız, bütün dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ diye haykırdı. İslâm’ın izzet ve şerefini, Müslümanların haysiyet ve onurunu müdafaa etti. Mabetlerimize namahrem eli değdirtmedi. Şehadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızın susturulmasına müsaade etmedi. Onlar, imanlarıyla, cesaretleriyle, fedakârlıklarıyla, Allah’ın inayet ve yardımıyla büyük bir zafer kazandılar.

Bugün bize düşen Çanakkale ruhunu her daim canlı tutmak ve gelecek nesillerimize de aktarmaktır. Bu vesileyle başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize, ebedi âleme göç eden gazilerimize Yüce Rabbimizden rahmet niyaz ediyorum. Afetlerde vefat eden kardeşlerimize ve ahirete irtihal etmiş bütün geçmişlerimize Yüce Mevla’mızdan merhamet diliyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.