SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da astsubay adayları yemin etti

Bursa'daki Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığında, 2018-2019 eğitim öğretim yılında intibak eğitim safhasını tamamlayan bin astsubay adayı öğrenci ant içti. 

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2018 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2018 23:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da astsubay adayları yemin etti

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, TOFAŞ Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ersoy, Türk milletinin Anadolu coğrafyasını vatan tuttuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Biz vatanımızı mamur etmek, milletimizi mesut etmek derdi ve sevdasıyla bin yılı aşkın süredir bu toprakları vatan tutma gayreti içinde olduk. Bu coğrafyaya yerleştiğimiz günden bu yana 'Türkiye, Türklere bırakılamayacak kadar büyük ve önemli bir ülkedir.' diyen her kesimden her gücün hedefi haline geldik. Hiçbir dönemde rahat bırakmadılar. Doymak bilmeyen obezler, hırslarına yenik düşerek, hak hukuk tanımadan, çocuk, kadın yaşlı demeden herkesin kanını vampirler gibi içerek bu coğrafyada hiçbir zaman bizi rahat bırakmadılar. Binlerce tır gönderdikleri silahlarla bu coğrafyanın insanlarının birbirinin kanını akıtmasından medet ummaya devam ettiler."

Ersoy, emniyet, jandarma ve sahil güvenliğin uyum içinde çalıştığını vurgulayarak, "İçimizden temizlediğimiz hainlerden sonra takviye ettiğimiz siz değerli kardeşlerimiz gibi kardeşlerimizle hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de sahil güvenliğimiz uyumlu bir şekilde ahenk içinde Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın komutasında memleketimizin hiçbir döneminde görmediği kadar uyum içinde güçlü bir şekilde çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük de öğrencilere seslenerek, çok değerli bir okulda eğitim gördüklerini söyledi.

Öğrencilerin, kutlu ordunun bir parçası olduğunu dile getiren Küçük, "Büyük bir onur ve gurur. Bu onur ve gurur size büyük bir sorumluluk yüklüyor. Tarih önünde, yüce Türk milletinin huzurunda yemin ettiniz. Ülkenin huzuru ve güvenliği için, birliği ve beraberliği için icabında sınır ötesinde düşmanlarımızı kahretmek için hayatınızın en büyük yeminin ettiniz." diye konuştu.

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı da bugün intibak eğitimlerini başarıyla tamamlayan bin astsubay adayının yemin ettiğini vurguladı. 

Çardakçı, şunları kaydetti:

"29 Mayıs 1892 tarihinde eğitime başlayan okul, 1926 yılında Işıklar Askeri Lisesi adını almıştır. Geçmişte değişik nedenlerle eğitime ara veren Işıklar Askeri Lisesi 31 Temmuz 2016'da yayınlanan KHK ile kapatılmıştır. 2017 yılında Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilen okul, 11 Nisan 2018'de yeniden öğrenime başlamıştır. Geçmişte nice genelkurmay başkanları, kuvvet komutanları ve jandarma genel komutanları yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi, bundan sonra da kanun ordusu jandarma teşkilatı bünyesinde görev yapacak kahraman astsubaylar yetiştirecektir. Bugün aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı memnuniyetle müşahede etmekteyim."

Okul Komutanı Albay Mehmet Çimen ile öğrenciler adına Ragıp Çolak'ın da konuşma yaptığı törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ile astsubay adaylarının aileleri katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.