SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da AK Parti ve İYİ Parti arasında sprey boya kavgası

Bursa'da İYİ Parti ve AK Parti arasında afiş gerilimi sürüyor. İYİ Parti Adayı Selçuk Türkoğlu, Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş'ın afişlerini sprey boyayla boyamıştı. Ardından Türkoğlu'nun seçim otobüsü spreyle boyandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da AK Parti ve İYİ Parti arasında sprey boya kavgası

Bursa'da İYİ Parti İl Başkanlığı, düzenlediği protesto eyleminde, Osmangazi İlçe Seçim Kurulu tarafından kaldırılmasına karar verilen Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar’ın afişlerini spreyle boyamıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunarak İYİ Parti Adayı Selçuk Türkoğlu ve beraberindeki partilileri kınadı. Açıklamada, seçim kurulunun afişleri toplatma kararına itiraz edildiği belirtildi. İYİ Parti'nin seçim otobüsü de aynı şekilde sprey boyayla boyandı. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, aracı boyayan kişilerin emniyet güçleri ve valilik tarafından bir an önce ortaya çıkarılması talebinde bulunduğunu söyledi.

'STANTLARIMIZA TACİZDE BULUNUYORLAR'

İYİ Parti Adayı Selçuk Türkoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığı yanında, spreyle boyanmış seçim otobüsünün önünde açıklamada bulundu. 9 Mart ve 12 Mart'ta seçim kurulunun yasaklı afişleri toplatılması için kararının çıktığını söyleyen Türkoğlu, belediye bütçesinden afişler için para aktarıldığını, bunun önüne geçmek için seçim kurulunun toplatılma kararı aldığını belirtti. Türkoğlu, "Kanunen yasak olmasına rağmen bir bakıyorsunuz, her yer pankartlarla belediye imkanlarıyla donatılmış. Belediyenin parasından reklam yapmaya, tüyü bitmemiş yetimin malını yemeye gözün doymadı" diye konuştu.

Bir tane seçim otobüslerinin olduğunu söyleyen Türkoğlu, "Seçim güvenliği nerede? Alana çıkmayalım mı? Milletin parasıyla millete nasıl propanga yaptığınızı anlatacağız" dedi. Seçim sonuna kadar bu otobüsü boyalı haliyle kullanmaya devam edeceklerini söyleyen Türkoğlu, “Sakin bir seçim geçirmek için uğraşıyoruz. Bizim stantlarımıza tacizde bulunuyorlar. Artık sesimizi kesmeyeceğiz. Söyleyecek bir şeyi olmayanlar saldırılara ve provakosyalara başvuruyor” dedi.

'BOŞ KONUŞUYORSUN' GERGİNLİĞİ

Bir vatandaşın Türkoğlu'na "Boş konuşuyorsunuz" demesi üzerine bazı partililer tepki gösterdi. Çevreden geçen vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik partililerin müdahalesiyle büyümeden önlendi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.