SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 3 boyutlu mobil turizm atlası

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından BEBKA'ya sunulan 'Bursa 3 Boyutlu Mobil Turizm Atlası' projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da 3 boyutlu mobil turizm atlası

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2012 yılı mali destek programı kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü'nün BEBKA'ya sunduğu 'Bursa 3 Boyutlu Mobil Turizm Atlası' projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında Android işletim sistemine sahip cep telefonu ve tablet bilgisayarlar için turizme yönelik bir mobil uygulama geliştirilecek. Bu uygulama sayesinde Bursa'yı ziyaret eden ve etmeyi planlayan yerli ve yabancı turistler kentin sahip olduğu tarihi, kültürel mekanlar ile tabiat güzelliklerini konunun uzmanları tarafından hazırlanmış rotalarla bilinçli bir şekilde gezebilecek, gezerken bulundukları mekan hakkında tanıtıcı bilgilere ulaşabilecek, bulundukları konuma yakın olan otel, restoran, banka, hastane, polis merkezi gibi önemli yerlere de yine akıllı telefonları veya tablet bilgisayarları aracılığıyla rahatlıkla ulaşarak bilgi alabilecekler. Yaklaşık 360 bin TL'lik bütçeye sahip olan proje, 24 Haziran Pazartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA arasında karşılıklı imzalanan sözleşme ile başladı. Toplam süresinin 12 ay olduğu projenin sözleşmesini 'Bursa 3 Boyutlu Mobil Turizm Atlası' Projesi Koordinatörü Necla Yörüklü ile Koordinatör Yardımcısı Cüneyt Taşkesen ve BEBKA Proje Uzmanı Halil İbrahim Yaşar imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.