SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 24 köy yolu ulaşıma kapandı

Kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Gece saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2012 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2012 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da 24 köy yolu ulaşıma kapandı

Meteoroloji, yarın öğle saatlerinden sonra etkisini yitirecek olan kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, yer yer tipi ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Şiddetli kar yağışı nedeniyle 24 köy yolu ulaşıma kapanırken, Bursa-Ankara, Bursa-İstanbul karayollarında da ulaşımın kontrollü olarak devam ettiği ifade edildi.

İl Özel İdaresi Tarım ve Köyişleri Daire Başkanı İsmail Aksoy  yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmaların ardından dün geceye kadar kapalı köy yolu sayısını 10'a düşürdüklerini söyledi. 

Gece boyunca devam eden yağışın ardından bu sayının 24'e çıktığını dile getiren Aksoy, ''Özellikle Büyükorhan ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki bazı köylerin yolu kapalı. Kar yağışı devam ediyor.  Şu an 60 kişilik ekip, 19 greyder ve 4 kar bıçaklı kamyon hazır bekliyor'' diye konuştu. 

Öte yandan kar yağışı nedeniyle dün okullar  Bursa Valiliği tarafından bir gün tatil edilirken, bugün okullarda eğitim-öğretime devam edeceği açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.