SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa CHP ve İYİ Parti'den 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bursa'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. CHP İl Örgütü Mahfel'den Atatürk Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirdi, İYİ Parti İl Teşkilatı da Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 20:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa CHP ve İYİ Parti'den 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bursa'da da törenlerle kutlandı.

Bursa'da Kent Müzesi önünde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy'un konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri sunuldu. Törende çok sayıda genç, ay yıldızlı tişörtleriyle renkli görüntüler oluşturdu.

Programa, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve protokol mensuplarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

"Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı çerçevesinde Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı. Setbaşı Mahfel önünden başlayan ve CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ilçe başkanları ve partililerin yanı sıra STK temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan konuşmalarda, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesinde ilk adımı attığı 19 Mayıs 1919’un 103’ncü yıldönümüne ilişkin konuşmalar yapıldı.

19 Mayıs’ın emperyalizme karşı verilen milli mücadelenin bugünlere dek ulaşan, sönmeyen meşalesi olduğunu vurgulayan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca şöyle konuştu:

“19 Mayıs, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan umut ışığıdır. 103 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi güzel ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır. Bu topraklar ne hakanlar ne saraylar gördü, hepsi geldi geçti. Yıkılmayan tek şey, halkın gönlündeki tahttır. Bu tahtın ebedi sahibi de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Milli bayramlarımızı kutlamaktan imtina edenler, bu yaklaşımın tarihin acı sayfaları arasına kaldırıldığını çok yakında görecekler. Buna inanın. Her krallık gibi, her saray gibi onlar da yıkılmak üzere. Bir yıl sonra 19 Mayıs’ı burada çok farklı kutlayacağız. Yapabilecekleri her şeyi yaptılar, dahili bedhahlar, harici bedhahlar tankıyla, topuyla, havuz medyasıyla, parasıyla, puluyla her şeyi denediler ama sonuçta onlar zayıf, biz güçlüyüz. O devlet imkanları ellerinden gittiği zaman nerelere sığınacaklar hep birlikte göreceğiz. Bakın her şeye rağmen bu inanç hiç bitmedi. Bitmeyecek de. Biz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu bu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız.”

STK’lar adına konuşan Eğitim-İş Şube Başkanı Yeliz Toy da, 19 Mayıs’ın bu topraklar için önemine işaret ederek mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

İYİ Parti Bursa'dan 19 Mayıs kutlaması

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, Heykel Atatürk Anıtı önünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni ve basın açıklaması gerçekleştirdi

Milli bayramların yok sayıldığı, ulusal tarihimizde önemi bulunan bütün anlamlı günlerin geçiştirildiği, kerhen kutlandığı, sözde anma programlarının yapıldığı, cumhuriyet değerlerinin ortadan kaldırılması için bilinçli bir planın adım adım uygulandığı bir sürecin içinde olunduğuna dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Karanlık emellerini çok iyi bildiğimiz zihniyetin, devletin tüm kurumlarını ahtapot gibi sardığını, ülkemizin tüm varlıklarını bir bir yok etmeye yönelik sistemli bir uygulamanın peşinde olduğunu biliyoruz. İşte daha dün Atatürk Havalimanı gibi en değerli yatırımlarımızdan birinin daha acımasızca katledilmeye başlandığına hep birlikte üzülerek tanık olduk. Milletimizin neredeyse arşa çıkan tepkisine rağmen, gözlerini rant hırsı bürümüşlerin amacı, sadece İstanbul Havalimanı’nı sorunsuz biçimde satarak sıcak paraya dönüştürmek elbette değildi… Onların nihai hedefi ne yapıp ederek, adında ‘Atatürk’ olan her şeyi yok etmek, ortadan kaldırmak ve sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, tasarladıkları, özgürlüklerin olmadığı, tek adamın istediği gibi baskıyla, zulümle yönettiği bir yapıya dönüştürmek… Bunu dün Bursa’da da olduğu gibi ülkemizin pek çok şehrinde, adında Atatürk olan statları, spor salonlarını, kültür merkezlerini yerle bir ederek yaptılar. İşte bugün de İstanbul’da Atatürk Havaalanı’nı yıkarak yapıyorlar." diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.