SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa CHP ve İYİ Parti Cumhuriyet Bayramını yürüyüşlerle kutladı

CHP ve İYİ Parti Bursa İl Başkanlıkları Cumhuriyetin 99. yılını yürüyüşler eşliğinde coşkulu etkinliklerle kutladı. CHP İl Başkanı Karaca, çok güzel bir tablo olduğunu belirterek, bunun değişimin işaret fişeği olduğunu söyledi. İYİ Parti İl Başkanı Türkoğlu ise "Bu zulüm iktidarının yıktığı Cumhuriyet değerlerimizi yeniden bir bir inşa edeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2022 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2022 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa CHP ve İYİ Parti Cumhuriyet Bayramını yürüyüşlerle kutladı

CHP Bursa İl Örgütü bazı sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Tophane'den Heykel Cumhuriyet Alanına yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ilçe başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bursa Şubesi, 29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şubesi, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa Temsilciliği, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği adına çelenk sunumu gerçekleştirildikten sonra kürsüye gelen CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, meydandaki coşkuya dikkat çekerek, “Burada çok güzel bir tablo oluştu. Bu tablo önümüzdeki dönemin değişiminin işaret fişeği olarak görüyoruz” dedi. Seçimlerin yaklaştığına işaret eden Karaca, “Şurada kaldı 6 ay. Çok çalışacağız, yorulmayacağız. Ne zaman kendinizi yorgun hissederseniz, seçim gecesini düşünün. Seçim akşamı hepinizi buraya bekliyorum. Altıparmak’tan, Setbaşı’ndan, Kent Meydanı’ndan bayraklarımızla, marşlarımızla, Atatürk posterlerimizle akın akın buraya geleceğiz” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET, EŞİTLİK DEMEKTİR, ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR”

Karaca’nın konuşmasından satır başları şöyle:

“Cumhuriyet ulusal kurtuluş savaşımızın şeref tacı olmakla birlikte, aynı zamanda yeni bir dönemin, yeni bir yaşam tarzının, sosyal ve kültürel değişimin habercisiydi. Cumhuriyet kadın devrimidir, cumhuriyet eşitliktir, cumhuriyet yıllarca toprak ağalarının, din tüccarlarının hegemonyasıyla köylüleştirilmiş, köleleştirilmiş bir toplumun özgürleştirilmesidir. Bireyin özgürleşmesidir, kadın-erkek eşitliğidir.”

Karaca’nın ardından Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ve STK’lar adına Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa Temsilcisi Özkan Rona da katılımcıları selamlayan birer konuşma yaptı.

"CUMHURİYET DEĞERLERİMİZİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı’nın Cumhuriyet Bayramı kutlaması da renkli görüntülere sahne oldu. 99. Yıl onuruna 99 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı ile yürüyüş yapan İYİ Partilililer, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak Cumhuriyet’e bağlılık yemini ettiler. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, yaptığı konuşmada, “Bu zulüm iktidarının yıktığı Cumhuriyet değerlerimizi yeniden bir bir inşa edeceğiz” dedi.

“Yerle yeksan edilen adaleti, okunmaz hale getirilen hukuku, tarumar edilen hak ve özgürlükleri, İstibdat zihniyetiyle yok edilen ifade, düşünce ve basın hürriyetini yeniden tesis edeceğiz” diyen Türkoğlu, “İşte bugün Bursa’da başımızın üstünde taşıyarak yürüdüğümüz şanlı bayrağımıza üzerine yemin olsun ki, and olsun Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.