SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Barosu Başkanına tehdit mesajları

Mihraplı Camisindeki vaazında hilafet çağrısı yapan imam Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulunan Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun tehdit mesajları aldı. Bursa Tabip Odası'ndan Av. Öztosun'a destek geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2022 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2022 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Barosu Başkanına tehdit mesajları

Bursa Barosu, Mihraplı Camisindeki vaazında hilafet çağrısı yapan Ankara Melike Hatun Camii İmamı olarak bilinen Halil Konakçı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Dilekçede, "Şüpheli, Bursa Mihraplı Camisinde yaptığı konuşma ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana, kanunlara uymamaya teşvik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlemiş olup, şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmasını talep etme gereği doğmuştur" denilerek imam Halil Konakçı'nın yargılanması istenmişti. 

Suç duyurusunun ardından Bursa Baro Başkanı Av. Metin Öztosun tehdit mesajları almaya başladı. Bursa Tabip Odası, yayınladığı mesajla desteklerini bildirerek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetin değerlerine hep birlikte sahip çıktığımız ve daima bu değerleri savunmaktan vazgeçmeyeceğimizden Bursa Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.