SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu hafta Sibirya soğuk hava dalgası etkili olacak

Meteorolojinin yaptığı uyarıya göre Türkiye 7-13 Mart haftasında Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Hafta sonu sıcaklıklarının eksi dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2022 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2022 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bu hafta Sibirya soğuk hava dalgası etkili olacak

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava nedeniyle kuzey, iç ve batı bölgelerde hafta boyunca, yurt genelinde ise hafta sonunda mevsim normallerinin 6-10 derece altına düşecek.

Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, hafta ortasından itibaren kuzey ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bursa'da hava durumu

Meteoroloji'nin beş günlük hava durumu tahminine göre Bursa'da karla karışık yağmur bekleniyor. 10 Mart Perşembe günü için yapılan uyarıda hava sıcaklığının en düşük sıfır, en yüksek ise 4 derece olmasının beklendiği kaydedildi. 

Karadeniz için fırtına uyarısı

Meteorolojiden denizler için yapılan uyarıya göre ise yarın Doğu Karadeniz'de rüzgar sabahın ilk saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan saatte 50-75 kilometre hızda fırtına şeklinde esecek.

Fırtınanın yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bursa'da beş günlük hava tahmin raporu şöyle:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.