SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'in kadın danışmanına dayak iddiası

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in danışmanlarından Gülay Tezcan'ın, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Alpaslan tarafından tartaklandığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 02:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 02:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bozbey'in kadın danışmanına dayak iddiası

Gülay Tezcan, Yavuz Selim Alpaslan'ın önceki gece otomobiline çarparak yolunu kestiğini, tartaklayıp cep telefonu ve aracın anahtarını aldığını iddia ederek polise başvurdu. İddiaların asılsız olduğunu savunan Yavuz Selim Alpaslan ise, "Sadece ağız münakaşası oldu" dedi.

İddialara göre olay önceki gece saat 00.15 sıralarında Kültür Mahallesi'nde meydana geldi. Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Gülay Tezcan, 16 JHP 66 plakalı otomobille evine giderken, yolu Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Yavuz Selim Alpaslan yönetimindeki 16 BDV plakalı otomobil tarafından Onurlu Sokak'ta kesildi. Danışmanın aracına kendi otomobiliyle çarparak durdurduğu iddia edilen Yavuz Selim Alpaslan (44), Tezcan'ın oturduğu tarafın kapı penceresini kırdı.

Tezcan'ın başını direksiyona vuran Alpaslan, aracın anahtarı ve polisi aramak istediği cep telefonunu da elinden aldı. Otomobiline binen Alpaslan, aracını Gülay Tezcan'ın (49) üzerine sürerek öldürmekle tehdit etti. Tezcan'ın yardım çığlıkları üzerine çevredeki vatandaşlar polisi ararken, Alpaslan aracıyla olay yerinden uzaklaştı.

Olay yerine gelen polis ekipleri bekar olan Gülay Tezcan'ı hastaneye kaldırdılar ve tedavisinin ardından ifadesini aldılar. Tezcan ifadesinde Yavuz Selim Alpaslan'ın kendisini tartakladığını, aracının anahtarı ile cep telefonunu zorla aldığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Polis tarafından yapılan inceleme sonucu Gülay Tezcan'ın kullandığı aracın ön tamponunun yerinden çıktığı, sağ ve sol cam ile arka sol camın kırık olduğu, sağ arka kapıda göçük bulunduğu ve kırık olmayan sağ arka camda ise ayak izi bulunduğu tespit edildi.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Gülay Tezcan'ın iddialarının asılsız olduğunu sadece aralarında sözlü tartıştıklarını savunan Yavuz Selim Alpaslan, dün Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. Alpaslan'ın, yağma, mala zarar verme ve kasten yaralama suçlarından ifadesini alan savcı tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, Yavuz Selim Alpaslan'ı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

MUSTAFA BOZBEY'DEN KINAMA

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Bozbey, bünyesinde, Türkiye'nin ilk eşitlik birimini kuran, eşitlik politikası olan, 'kadın öncelikli bir kent' anlayışıyla politika üreten, şiddet mağduru kadın ve kız çocuklarına on yıldır hizmet veren, tek kadın dayanışma merkezi ve kadın sığınma evi bulunan bir belediyenin başkanı olarak bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Yaşananların belediye ile ilgili bir bağlantısının olmadığını, kişiler arasındaki bir husumetten kaynaklandığını belirten Bozbey, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şiddetin hiçbir şeyi çözmeyeceği, hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağı inancından hareketle; her zaman kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddetin karşında fiilen de duran bir belediye başkanı olarak sessiz kalamayacağım bir durumdur. Bu nedenle yaşanan olayın, her gün üç kadının öldürüldüğü, kadına yönelik şiddetin giderek arttığı bir ortamda, bir kez daha kesinlikle kabul edilemez olduğunu paylaşmak istiyorum. Şiddeti uygulayan taraf olan, aynı zamanda belediye meclis üyemizin, çalışma arkadaşımız olan bir kadına uyguladığı bu şiddeti kabul etmemiz mümkün değildir. Ve olayı kınadığımı belirtmek istiyorum. Konuyla ilgili yasal süreç taraflarca başlatılmıştır. Bu tür olayların ne Nilüfer'de, ne ülkemizde, ne de dünyanın bir başka yerinde yaşanmaması en büyük dileğim."

Bu arada CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin'in, Yavuz Selim Alpaslan'ın istifasını istediği ve ihraç istemiyle CHP Nilüfer İlçe Disiplin Kurulu'na sevk ettiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.