SON DAKİKA
Hava Durumu

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Bolu'da saat 13.55'te merkez üssü Kızılağıl olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 13.55'te Bolu'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem yerin 8.13 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin kayıtlarına göre ise saat 13.55'te merkez üssü Bolu Kızılağıl olan depremin büyüklüğü 4.7, derinliği de 9.6 kilometre.

Kandilli Rasathanesi'nin kayıtlarına göre, bu depremden sonra aynı yerde 10 dakika içinde büyüklükleri 1.5 ile 3.3 arasında değişen 7 artçı sarsıntı oldu.

Çevre illerden de hissedilen depremde panik yaşayan bazı vatandaşlar kendini sokaklara attı.

AFAD VE VALİLİKTEN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım" dedi.

Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "İlimizde saat 13.55'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şuana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmadığını söyledi. Yerlikaya, "Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.